Quantcast

Federacija: tiesioginis LFF valdymas lemtų Lietuvos komandų suspendavimą turnyruose

  • Teksto dydis:

Jei Seimas priimti siūlomą įstatymą dėl laikino tiesioginio valdymo Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) įvedimo, nacionalinėms rinktinėms ir Lietuvos futbolo klubams grėstų suspendavimas FIFA ir UEFA organizuojamuose turnyruose, ketvirtadienį pranešė federacija.

Taip pat kiltų grėsmė, kad bus sustabdyti visi LFF, kaip FIFA ir UEFA nario, įgaliojimai, o FIFA ir UEFA finansinė pagalba Lietuvos futbolui bus nutraukta.

Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius ketvirtadienį pranešė, kad tokios grėsmės nurodytos FIFA laiške, kuriame tarptautinė organizacija įvertino Seimo narių siūlomo įstatymo projekto padarinius.

FIFA nurodė, kad įvedus tiesioginį valdymą, „LFF pažeistų savo įsipareigojimus pagal FIFA įstatus, FIFA statuto punktą ir UEFA įstatus tvarkyti savo reikalus nepriklausomai ir be trečiųjų šalių įtakos“.

„Tarptautinės futbolo organizacijos Lietuvos futbolo federacijos atstovus vakar vakare informavo apie tai, kad kai kurių Lietuvos politikų kišimasis į nepriklausomos futbolo federacijos veiklą, yra vienareikšmiškai vertinamas kaip FIFA ir UEFA statuto nuostatų pažeidimas, kurie sukels tiesiogines neigiamas pasekmes visam Lietuvos futbolui“, – LFF pranešime cituojamas T. Danilevičius.

„Tarptautinių futbolo organizacijų atstovai dar kartą įspėjo Lietuvos futbolo atstovus, jog tokio Seimo narių inicijuoto teisės akto priėmimas vienareikšmiškai lems Lietuvos futbolo klubų ir rinktinių suspendavimą tarptautinėse arenose, viso Lietuvos futbolo finansavimo iš šių organizacijų nutraukimą“, – pridūrė jis.

Seime 82 parlamentarai registravo specialų įstatymo projektą dėl laikino tiesioginio valdymo įvedimo LFF.

Jame numatyta, kad įstatymo galiojimo laikotarpiu LFF valdymo organų funkcijas perimtų laikinasis administratorius, jį paskirtų Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Administratorius turėtų atlikti federacijos finansinį ir veiklos auditą ir per tris mėnesius nuo įstatymo įsigaliojimo dienos parengti bei patvirtinti laikinųjų LFF įstatų projektą.

Seimui siūloma nustatyti, kad laikinųjų įstatų projekte turi būti numatyta, jog kiekvienas LFF narys federacijos konferencijoje turi vienodą balsų skaičių. Taip pat siūloma federacijos nariais padaryti šalies futbolo klubus, šiuo metu jie yra atstovaujami per regionines asociacijas.

Be to, LFF konferencijai būtų suteikiami įgaliojimai rinkti prezidentą, viceprezidentus ir Vykdomąjį komitetą. Pastarasis šiuo metu susideda iš pačių LFF narių deleguotų asmenų.

Taip pat siūloma, kad LFF valdymo organų nariais negalėtų būti už tyčinį nusikaltimą nuteisti asmenys.

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį teigė, kad siūlymą laikinai įvesti tiesioginį LFF valdymą vertina skeptiškai. Pasak jo, situacija nepasikeis priėmus „futbolo gelbėjimo“ įstatymą, o Lietuvai gali kilti grėsmė būti pašalintai iš tarptautinių varžybų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos teigimu, tiesioginis valdymas galėtų pasitarnauti sprendžiant federacijos valdymo problemas, atnaujinat veiklos modelį, tačiau būtina įvertinti ir potencialias neigiamas tokio sprendimo pasekmes.

Pastaraisiais metais Lietuvos futbolo vadovybė kritikuota dėl prastų sportinių pasiekimų ir dalies funkcionierių ryšių su nusikalstamu pasauliu.

Šiuo metu Lietuva pagal FIFA reitingus užima 142 vietą ir tai yra istoriškai prasčiausias rezultatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gince

Gince portretas
Geriau laikinas suspendavimas, nei pastovus degradavimas

Nerijus

Nerijus portretas
Žmogus vieną kartą suklydo? Nejuokinkit, jis "klydo ir klydo" ir labai stipriai. Reputacijos su tokia praeitimi neįmanoma išskalbti.

Jolita

Jolita portretas
Gal ir nesuspenduos, bet iš 13 milijonų gali likti tik 2 mln., kaip ir krepšiniui.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių