Quantcast

„El Clasico“ mūšyje – K. Benzemos klasė, apmaudus rikošetas ir sunki „Real“ pergalė

  • Teksto dydis:

Dviejų amžinų varžovų – Madrido „Real“ ir „Barcelonos“ futbolo klubų – mūšis „La Liga“ pirmenybėse nenuvylė ir šįkart. Solidus dvikovos startas karališkajam klubui leido pasidėti tvirtus pamatus pergalei, tačiau antrajame kėlinyje aikštės šeimininkams teko atlaikyti katalonų šturmą ir tik po atkaklios kovos triumfuoti rezultatu 2:1.

Rungtynes Zinedine'o Zidane'o auklėtiniai pradėjo tarsi ant sparnų, o pirmasis „El Clasico“ įvartis krito jau 13-ąją minutę.

Vienas rezultatyviausių pirmenybių futbolininkų Karimas Benzema dar kartą pademonstravo savo klasę, kuomet pelnė nuostabų įvartį kulniuku po Lucaso Vasquezo perdavimo.

„Barcos“ vartų apgultis tęsėsi ir toliau, o 28-ąją minutę šeimininkams kiek nusišypsojo ir fortūna. Toni Kroosas atliko baudos smūgį, o Marco-Andre Ter Stegeno akiratyje buvęs kamuolys greitai pakeitė savo skriejimo kryptį, kuomet atsimušė į Sergino Desto nugarą ir lėkė tiesiai į vartus.

Įdomu tai, kad ant vartų linijos stovėjęs Jordi Alba galva dar taip pat spėjo kliudyti kamuolį, tačiau pakeisti jo skriejimo trajektorijos nebesugebėjo – „Real“ priekyje jau 2:0.

Po kelių akimirkų „Real“ ekipa galėjo pirmauti ir 3:0 – kontratakoje Junioras Vinicius aštriu perdavimu surado Federico Valverdę, o pastarojo smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą.

Pačioje kėlinio pabaigoje sudrebėjo ir Madrido ekipos vartų konstrukcija – Lioneliui Messi trūko keleto centimetrų, jog argentinietis būtų užsukęs kamuolį nuo kampinio gairelės tiesiai į vartus, bet kamuolys galiausiai kliudė skersinį.

Lionelis Messi (dešinėje)/Scanpix nuotr.

Nieko nelaukdamas po pertraukos Ronaldas Koemanas ėmėsi pokyčių sudėtyje – į aikštę buvo mestas Antoine'as Griezmannas, pagyvinęs katalonų puolimą.

60-ąją minutę būtent prancūzas po Jordi Albos perdavimo į baudos aikštelę nusprendė praleisti kamuolį už savęs, o ten tykojęs Oscaras Mingueza iš kelių metrų nuginklavo Thibaut Courtois ir sušvelnino rezultatą – 1:2.

Tiksint paskutinėms rungtynių sekundėms 18-metis Ilaixas Moriba turėjo auksinę galimybę rezultatą išlyginti, tačiau jaunuolis pataikė į skersinį ir antrą tarpusavio dvikovą šiame sezone taip pat laimėjo „Real“, pakilęs į pirmą turnyrinės lentelės poziciją.

Tiek pat, kiek ir karališkasis klubas – 66 taškus – turi ir Madrido „Atletico“, turinti dar ir vienerias rungtynes atsargoje.

„Barca“ savo kraityje turi 65 taškus ir žengia trečia.

Madrido klubas „El Clasico“ derbyje dabar yra iškovojęs 98 pergales, „Barcelona“ – 96.

Beje, L.Messi nepasižymėjo jau septintajame amžinų varžovų mūšyje iš eilės – tokią ilgą „sausų“ rungtynių prieš „Real“ atkarpą argentinietis išgyvena pirmą kartą karjeroje.


Šiame straipsnyje: BarcelonaRealfutbolasEl Clasico

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ar po mūšio liko gyvų? Kiek žuvusių ir sužeistų ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių