Quantcast

E. Eimontas palieka LFF prezidento postą

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Vilniuje vyko kasmetinis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) eilinė konferencija. Joje apie savo pasitraukimą iš prezidento pareigų pranešė Edvinas Eimontas, rašo portalas lff.lt.

Patvirtinta nauja LFF įstatų redakcija, apžvelgta pastarųjų metų veikla.

Konferencijos pradžioje į delegaciją kreipęsis LFF prezidentas Edvinas Eimontas informavo apie savo atsistatydinimą.

„Jaučiuosi savo pažadą futbolo bendruomenei ištesėjęs ir tai yra paskutinė mano darbo diena, einant prezidento pareigas. Per pusantrų metų pavyko padaryti išties daug – inicijuotas gerojo valdymo praktikos futbolo forumas, atnaujinta organizacijos strategija, daug matomų ir nematomų darbų, kiekvienas jų prisidėjo prie to, kad futbolo įvaizdis Lietuvoje po truputį pradėjo atgauti pasitikėjimą visuomenės akyse. Viliuosi, kad darbai bus tęsiami ir gerojo valdymo raportas iš dokumento pamažu virs vertę kuriančia ir futbolą auginančia sistema“, - kalbėjo E. Eimontas.

Į susirinkimą atvyko svečiai iš užsienio - Tarptautinės futbolo asociacijos (FIFA) bei Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) atstovai.

„FIFA pasiryžusi judėti į priekį ir bendradarbiauti su LFF vystant įvairias sritis Mūsų tikslas ne daryti įtaką, o suteikti Jums paramą ir pagalbą. Norint, jog futbolo populiarumas augtų, turime dirbti darbniai Pastaraisiais mėnesiais pasaulio futbole įvyko daug reformų. Svarbu, jog ir Jūsų veikloje būtų priimti drąsus sprendimai“, - teigė FIFA atstovas Bjornas Vassallo.

„Pastaraisiais metais stebėjau, kaip ruošiamas LFF strateginis planas. Tai svarbus dalykas kiekvieno sporto vystymui. Manau, jog šis planas realus ir jį galima įgyvendinti. Kviečiu esamus ir būsimus futbolo vadovus, kas jais bebūtų, neatsitraukti nuo šio plano. Pernai įvykęs Futbolo forumas – geras žingsnis pirmyn, tokio pobūdžio renginiai reti Europoje. Futbolas – populiariausias sportas, juo labai domimasi, todėl svarbu, jog valdymas būtų tinkamas“, - kalbėjo UEFA atstovė E. Pasquier.

Susirinkimo metu Gerojo valdymo praktikos darbo grupės pirmininkas Gintautas Babravičius pristatė grupės parengtą raportą, pateikė savo siūlymus dėl įstatų pakeitimo, ir atsakė į klausimus.

Po pristatymo buvo pateikti siūlymai dėl LFF įstatų pakeitimų. Savo įstatų projektus pateikė E. Eimontas, LFF Vykdomojo komiteto (VK) nariai Artūras Krukis ir Stasys Stankus. E. Eimonto projektui 9 str. pakeitimą pasiūlė VK narys Gediminas Daukšys.

Priimtas daugiausia balsų surinkęs  A. Krukio ir S. Stankaus pateiktas įstatų projektas.

Konferencijos nariams taip pat pristatyta ir patvirtinta 2016-17 m. LFF veiklos ataskaita, praėjusių metų finansinė ataskaita bei nepriklausomo auditoriaus ataskaita.

Pagal LFF įstatus konferencija yra aukščiausias federacijos organas. Į konferenciją kiekvienas iš federacijos narių - apskričių federacijos, šakinės asociacijos - deleguoja daugiausiai po 5 atstovus. Šiemetinėje konferencijoje dalyvavo 77 delegatai.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
tai kaip nepaliks,jei mato,kas darosi!tegul paviesina,kokius atlyginimus gauna futbolininkai,nes dauguma visai negauna,net neturi jokiu socialiniu garantiju,jeigu ne mokinys,ne studentas ir jokio kito darbo neturi!kodel niekas nepasidomi tuom?

algis

algis portretas
...juokdariai!!!mires tas lietuviskas futbolas...mires!!!Ka jus ten matot teigiamo tai jusu kosmosas!!!bambaliniai jus futbolininkai...nu tikri juokdariai!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių