Quantcast

„Džiugas“ susitvarkė su „Nevėžio“ futbolininkais

  • Teksto dydis:

Penktadienį „Optibet A lygoje“ Telšių „Džiugas“ nutraukė trijų nelaimėtų rungtynių seriją ir įveikė čempionato autsaiderį Kėdainių „Nevėžį“.

Po pasyvaus pirmojo kėlinio, antrojoje rungtynių dalyje telšiečiai įjungė aukštesnę pavarą ir po Leo Ribeiro ir Konstantino Šulco įvarčių šventė pergalę 2:0 (0:0).

Pirmą progą įmušti turėjo svečiai iš Vidurio Lietuvos. Kontratakoje Aretas Gėgžna baudos aikštelėje iš artimos distancijos smūgiavo į vartus, bet šeimininkus išgelbėjo vartininkas Marius Paukštė. Į tai vėliau „Džiugas“ atsakė dažnesnėmis atakomis, aktyviau į žaidimą įsijungė ir „Nevėžio“ vartų sargas Sergijus Melašenko.

Didžiąją pirmojo kėlinio laiko dalį Mariaus Šlutos auklėtiniai valdė kamuolį svečių aikštės pusėje, bet tanki „Nevėžio“ gynyba didesnių progų sukurti neleido.

Po pertraukos „Džiugas“ turėjo kelias auksines galimybes persverti rezultatą. 56 minutę standartinėje situacijoje Jeremy Fernandesas standartinėje situacijoje pranoko visus varžovus, bet prašovė kamuolį virš vartų. Iš karto po to sekusioje atakoje L. Ribeiro atsidūrė priešais vartininką, bet S. Melašenko įspūdingai atrėmė smūgį.

Telšių komandos spaudimas atnešė vaisių 66 minutę. L. Ribeiro išprovokavo varžovo pražangą baudos aikštelėje ir pats realizavo paskirtą 11 m. baudos smūgį. Tai brazilui buvo jau septintas įvartis šį sezoną.

87 minutę pergalę „džiugiečiams“ užtvirtino po keitimo į aikštę žengęs Konstantinas Šulcas. Ukrainietis stipriu smūgiu į artimąjį vartų kampą nepaliko vilčių vartininkui bei pelnė pirmąjį savo įvartį šiame sezone.

„Džiugas“ (25 tšk.) šventė pergalę, kuri leido sumažinti atsilikimą nuo šeštoje vietoje žengiančių „Riterių“ iki keturių taškų. Paskutinėje vietoje žengiančiam „Nevėžiui“ (9 tšk.) tai jau buvo dešimtosios iš eilės nelaimėtos rungtynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių