Quantcast

Iš duobės lipantys kauniečiai egzaminuos kaimynus

„Galvojau, kad kažkas mus prakeikė“, - atsiduso Vytautas Masaitis. Jo auklėtiniai rytoj pratęs pasirodymą pirmosios lygos pirmenybėse jau kur kas geresnės nuotaikos nei buvo iki šiol.

Sekmadienį „Hegelmann Litauen“ komanda namuose egzaminuos „Jonavos“ futbolininkus. Šios 25-ojo turo rungtynės yra svarbios tuo, jog jonaviečiai kol kas lenkia kauniečius turnyro lentelėje, tačiau nėra nepavejami. Šeimininkų sąskaitoje 33 taškai, o svečių – trimis daugiau. Tiesa, jie dar turi ir mačą atsargoje. Tad pergalės atveju „Hegelmann Litauen“ pavytų 7-oje vietoje įsitaisiusius priešininkus.

Savo turnyrinę situaciją kauniečiai pataisė praėjusiame ture, kai 3:2 išplėšė pergalę iš vienų lygos lyderių Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkų. Pastarieji, pelnę du greitus įvarčius, tvirtai pirmavo 2:0 ir, atrodė, sutriuškins pirmosios lygos naujokus. Vis dėlto šie savo aikštėje rado jėgų atsitiesti. Prie to svariai prisidėjo patyręs puolėjas Deividas Stradalovas. Iš pradžių jis pasinaudojo gynėjų klaida ir iš daugiau nei 30 metrų permetė kamuolį per toli išbėgusį vartininką. Netrukus buvęs A lygos futbolininkas jau iš arti čiuoždamas nukreipė kamuolį į vartų tinklą ir rezultatą išlygino. Atkaklią dvikovą vainikavo Tomo Rakašiaus pergalingas kirtis 81-ąją min. Kauniečiai įsirašė svarbų laimėjimą 3:2 ir nutraukė nesėkmių seriją.

„Dabar visi į mus žiūri kitaip, nes po sėkmingos pirmos čempionato dalies, varžovai su mumis ėmė žaisti daugiau nei šimtu procentų, o mes neparodome to, ką demonstravome iki šiol. Esame jauna komanda, praradome savo piktumą aikštėje, pasitikėjimą savo jėgomis, todėl ir atsidūrėme duobėje“, - aiškino V.Masaitis.

Pasak trenerio, jo auklėtinius itin įkvėpė efektingas pirmasis D.Stradalovo įvartis, kai kauniečiai įsitikino, jog patyrę varžovai taip pat turi spragų ir yra pažeidžiami.

„Tokios pergalės ir yra saldžiausios“, - reziumavo vairininkas.

25-ąjį turą penktadienį pradėjo Alytaus „Dainava“, namuose 0:1 nusileidusi Telšių „Džiugui“. Dzūkai turėjo galimybę priartėti prie lyderių trejeto, tačiau žemaičius išgelbėjo Eriko Vainoro spyris 56 min. Telšiškiai išsaugojo pirmąją lygos poziciją, artimiausią oponentą Gargždų „Bangos“ klubą lenkdami 8 taškais. Tiesa, gargždiškiai yra žaidę dviem rungtynėmis mažiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių