Quantcast

D.Šembero sugrįžimo priežastis į Vilniaus „Žalgirį“ - pergalių alkis

  • Teksto dydis:

Antradienį Vilniaus miesto savivaldybėje žiniasklaidai buvo pristatytas praėjusio sezono šalies A lygos čempiono Vilniaus "Žalgirio" papildymas naujojo sezono išvakarėse - Deividas Šemberas.

Pasak pranešimo, 82 kartus Lietuvos nacionalinės rinktinės garbę gynęs futbolininkas prisipažino, kad į stipriausią šalies komandą atvyko kovoti dėl Lietuvos pirmenybių nugalėtojų vardo ir pergalių Europoje.

"Esu alkanas, nes neturiu Lietuvos čempionų medalių. Esu ištroškęs pergalių. Manau, kad įdėsime daug jėgų, kad patektume į Europos turnyrų grupių etapą. Kovoti dėl to tikrai galime", - sakė naujasis 35-erių metų "Žalgirio" žaidėjas.

D.Šemberas atskleidė, kad nė kiek nedvejodamas pasirinko Lietuvos sostinės ekipą.

"Turėjau pelningesnių pasiūlymų, tačiau jų nesvarsčiau. Į "Žalgirį" nusprendžiau atvykti po pokalbio su komandos vadovais. Jaučiu sentimentus šiai ekipai, nes užaugau "Žalgirio" mokykloje.

Komanda puoselėja ambicingus planus. "Žalgiris" kovoja dėl trofėjų ir siekia aukščiausių tikslų. Ekipos filosofija artima man", - apie savo motyvus kalbėjo sutartį vienam sezonui pasirašęs D.Šemberas.

Atraminiu saugu, vidurio ir krašto gynėju galintis žaisti futbolininkas dar nežino, kurioje pozicijoje rungtyniaus naujajame klube.

"Tai nuspręs treneris. Jis matys, kur galima mane išnaudoti. Man norisi žaisti futbolą ir kovoti dėl pergalių", - sakė Rusijoje praėjusiame sezone rungtyniavęs žalgirietis.

D.Šemberas nesibaimina, kad Lietuvoje jam teks žaisti prastos kokybės aikštėse ir viliasi, kad artimiausiu metu sostinėje iškils Nacionalinis stadionas.

Futbolininkas neplanuoja sugrįžti į Lietuvos nacionalinę rinktinę, su kuria atsisveikino praėjusiais metais, ir teigia, kad atėjo laikas užleisti vietą jaunajai kartai.

"Tiek "Žalgiryje", tiek Lietuvos rinktinėje yra jaunų gerų žaidėjų. Nemanau, kad man tikslinga sugrįžti.

Po kelių atrankos ciklų su šių jaunų futbolininkų pagalba turėtume pasiekti geresnį rezultatą, nei turime dabar", - sakė 1996 metų lapkritį nacionalinėje rinktinėje debiutavęs žaidėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

p

p portretas
kokiu pergaliu jau nusizaides ar garbe tokiam lygi laimet pirma vieta taro kiemo komandu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių