Quantcast

Čempionų lygos burtuose „Žalgiris“ vėl bus tarp skirstytų komandų

  • Teksto dydis:

Lietuvos čempionas „Žalgiris“ pirmadienį sužinos potencialius varžovus tolimesnėse kovose Europos taurių turnyruose.

Antradienį žalgiriečiai Vilniuje pradės UEFA Čempionų lygos antrojo atrankos etapo dvikovą su Švedijos čempionu „Malmo“.

Dar prieš tai, liepos 18 dieną, bus ištraukti Čempionų lygos (nuo 13 val.), Europos lygos (14 val.) trečiųjų atrankos etapų burtai.

Čempionų lygoje „Žalgirio“ ir „Malmo“ pora dalyvauja vadinamajame Čempionų kelyje, t.y. tik su kitais šalių čempionais ir pateko į antrą burtų krepšelių grupę tarp skirstytų (seeded) komandų.

Tarp neskirstytų komandų – trys poros, kurių nugalėtojas galėtų būti tolimesniu oponentu: „Maribor“ (Slovėnija) ir Tiraspolio „Šeriff“ (Moldova), Belfasto „Linfield“ (Šiaurės Airija) ir „Bodø/Glimt“ (Norvegija), bei Jerevano „Pyunik“ (Armėnija) ir „Diddeleng“ (Luxemburgas).

Čempionų lygos antrojo etapo rungtynes „Žalgiris“ žais liepos 19 d. namuose ir liepos 27 d. Švedijoje. Poros nugalėtojas trečiojo etapo rungtynes žais rugpjūčio 2/3 ir 9 dienomis.

Pralaimėjusi komanda keliaus į UEFA Europos lygos trečiąjį atrankos etapą. Ten Čempionų kelyje komandos nėra skirstomos į burtų krepšelius – varžovu gali tapti bet kurios iš devynių kitų Čempionų lygos antrajame atrankos etape žaidžiančių porų pralaimėtojai.

Tarp jų yra trys jau minėtos poros, taip pat Budapešto „Ferencváros“ (Vengrija) ir Bratislavos „Slovan“ (Slovakija), Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija) ir Skopjės „Shkupi“ (Šiaurės Makedonija), Helsinkio HJK (Suomija) ir Pilzeno „Viktoria“ (Čekija), „Qarabag“ (Azerbaidžanas) ir „Zurich“ (Šveicarija), Razgrado „Ludogorets“ (Bulgarija) ir Dublino „Shamrock Rovers“ (Airija), Haifos „Maccabi“ (Izraelis) ir Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija) porose pralaimėjusios ekipos.

Europos lygos trečiojo atrankos etapo rungtynės vyks rugpjūčio 4 ir 11 dienomis. Įveikusios šį etapą žaistų atkrintamajame (Play-off) etape dėl patekimo į grupių varžybas.

Pralaimėjimo Europos lygoje atveju Čempionų kelias vingiuotų į Europos Konferencijų lygos ketvirtąjį atrankos etapą, kuriame tarpusavyje žais dalis tų pačių jau minėtų komandų, t.y. tie šalių čempionai, kurie iškrito iš Čempionų lygos ir Europos lygos.

Čempionų lygos antrojo atrankos etapo pirmąsias rungtynes „Žalgiris“ prieš „Malmo“ žais antradienį, liepos 19 d. nuo 19 val.


Šiame straipsnyje: UEFAburtaiVilniaus Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių