Quantcast

Baudą LFF uždirbęs C. Ronaldo gerbėjas nenori atverti asmeninės piniginės

Lietuvos futbolo federacijai (LFF) tiesiogiai nereikės mokėti baudos, kurią UEFA skyrė už tai, kad sirgalius per mūsų šalies rinktinės rungtynes su Portugalija įsiveržė į aikštę – federacija tiesiog gaus mažesnę finansinę infekciją iš UEFA nei būtų gavusi, jeigu incidento būtų pavykę išvengti. Prarastus 10 tūkst. eurų federacija tikisi išsireikalauti iš sirgaliaus, tačiau šis dideles viltis deda į advokatę.

Sirgalius į aikštę išbėgo dėl asmenukės su Cristiano Ronaldo. Šios jis negavo, tačiau su garsiu futbolininku  jam pavyko persimesti keliais žodžiais.  

Sirgaliui šias „Euro 2020“ atrankos rungtynes Vilniaus stadione, kurios baigėsi rezultatu 5:1, primins ne tik akistata su garbinamu sporto dievuku, bet ir tebesitęsiantys teisiniai, finansiniai reikalai.

„Praėjusią savaitę buvo su juo susitikę. Jis atvyko su  atstove – advokate. Norėjosi žmogiškai ir draugiškai pasikalbėti, kaip jis mato tą situaciją, kokie jo tolimesni planai, veiksmai“, – portalui kauno.diena.lt teigė federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

„Daugiau kalbėjo jo atstovė nei jis pats, – tęsė E. Stankevičius. – Jis jaunas žmogus, gal kitaip – paprasčiau žiūri į šią situaciją, gal nesupranta, kokio rimtumo yra tas nusižengimas. Jautėsi jaunatviškas optimizmas. Iššoko, norėjo pasidaryti nuotrauką su Ronaldo, ir nieko blogo tame neįžvelgė. Bando imituoti, teikti tam tikrus argumentus, kurie nėra adekvatūs. Bet yra juodai ant balto parašyta, kad bauda skirta būtent dėl šio incidento – dėl įžengimo į aikštelę. Vietos interpretavimui nelabai ir yra“.

LFF neliko nieko kito, kaip tik pradėti bendravimą teisine kalba. „Esame išsiuntę oficialią pretenziją to žmogaus advokatei, jie turi penkiolika dienų pateikti atsakymui, pateikti savo pasiūlymą, savo poziciją. Mes baudą norime išieškoti iš šio žmogaus“, – teigė E. Stankevičius.

Federacija nesikreipė į UEFA su prašymu sumažinti baudą. „Ten aiškiai parašyta, kad sprendimas yra neginčytinas. Bet manau, kad tai yra pakankamai adekvati bauda“, – portalui kauno.diena.lt sakė federacijos generalinis sekretorius.

Jis palygino, kad kai po rungtynių su Liuksemburgu kamuolius padavinėjantys vaikai įžengė į techninę zoną, federacijai už UEFA reglamento pažeidimą buvo skirta panašaus dydžio bauda. Į techninę zoną negalima įžengti, jeigu žaidėjai dar nėra išėję iš aikštės.

Jis jaunas žmogus, gal kitaip – paprasčiau žiūri į šią situaciją, gal nesupranta, kokio rimtumo yra tas nusižengimas.

Pasiteiravome, ar federacija neturi priekaištų saugos tarnybai. Buvo susitikimas ir su jos atstovais. Po atvejo su Liuksemburgu saugos tarnyba sutiko padengti dalį baudos. Federacija tikisi, kad ir šįkart tarnyba prisidės padengiant dalį baudos.

Nors didžiausios pretenzijos šįkart – sirgaliui, tačiau įžvelgiami ir stadiono trūkumai.

„Stadionas yra toks, koks yra. Sirgalius buvo V tribūnoje, iš balkono jis peršoko į aikštelę – ten jau iš karto yra techninė zona“, – aiškino E. Stankevičius. 

Šiemet, kalbant apie nacionalinę rinktinę, federacija iš UEFA yra gavusi tik dvi minėtas baudas. Kitų šalių rinktinės yra gavusios baudų iki 50 tūkst eurų ir nurodymą žaisti be savo sirgalių arba apskritai be sirgalių.

„Incidentų būna, bet kai jie peržiangia visas saugumo ribas... Gerai, kad incidentas su Ronaldo baigėsi pakankamai draugiškai, kad nebuvo piktų ketinimų. Bet galėjo baigtis ir visai kitaip. Tada jau šiandien kalbėtume ne apie 10 tūkst. eurų baudą, o apie kur kas griežtesnę“, – kalbėjo E. Stankevičius. 

Be jau minėtų tramdomųjų priemonių galima ir tokia, kai stadionas pripažįstamas netinkamu rengti varžybas. Vilniaus stadione UEFA leidžia žaisti išimties tvarka. Jis tėra trečios kategorijos, o ketvirtosios kategorijos stadionų šalyje apskritai dar nėra. 

Šios savaitės ketvirtadienį Lietuvos futbolo rinktinė Portugalijoje žais atsakomąsias rungtynes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to idiotai kaltina apsauga

to idiotai kaltina apsauga portretas
ryškiai neskiri civilinės teisės nuo baudžiamosios .... tai ko čia rašinėji?

idiotai kaltina apsauga

idiotai kaltina apsauga portretas
Gal ir jei ka nors nuzudzius reikia teisti policija, o ne zudika, nes jie neapsaugojo nuo zmogzudystes? Vienareiksmiskai kaltas sirgalius, tures atlyginti zala padaryta LFF. Cia lengva byla, nes aiskiai ivardinta zala skaiciais.

Sirgalius

Sirgalius portretas
Įdomu kokiu pagrindu išsireikalaut nori apsimokėt? Nėra nei tokio straipsnio,nei jokių perspėjimų nebuvo... Juo labiau ir futbolo Lietuvoje nėra...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių