Quantcast

A. Bagos debiutas neprisvilo: „Žalgiris“ įveikė lenkus

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Žalgiris“ šeštadienį sužaidė antras kontrolines rungtynes pasiruošimo cikle ir iškovojo antrąją pergalę. Žalgiriečiai 2:0 (0:0) pranoko Lenkijos „Stomil“.

Tai buvo pirmosios rungtynės, kurioms vadovavo naujasis „Žalgirio“ treneris iš Baltarusijos Aliaksejus Baga.

Lyginant su prieš savaitę vykusiu maču, šį kartą startinėje sudėtyje pasirodė Domantas Šimkus ir Richlordas Enninas. Tarp atsarginių buvo ir po pertraukos debiutavo tik penktadienį į Lietuvą atskridęs Nemanja Ljubisavljevičius. Antrajame kėlinyje aikštėje pasirodė ir Rolandas Baravykas, kuris sutarties su komanda šiuo metu neturi.

Sostinės klubas rungtynes pradėjo kiek pasikeitusiu išsidėstymu – atraminio saugo pozicijoje rungtynes pradėjo Mantas Kuklys, tuo tarpu Domantas Šimkus ir Modestas Vorobjovas rungtyniavo kiek aukščiau.

Pirmajame kėlinyje buvo nemažai kovos, tačiau komandoms trūko kokybės ir pavojingų momentų. 15-ąją minutę baudos aikštelėje krito Matas Vareika, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo. 35-ąją minutę iš baudos aikštelės prieigų šalia vartų smūgiavo Modestas Vorobjovas.

Kėlinio pabaigoje aštrų reidą kraštu atliko Saulius Mikoliūnas, o po kampinio galva nedaug trūko Karoliui Uzėlai – kamuolys praskriejo šalia vartų.

Po pertraukos į vartus stojo Edvinas Gertmonas, o dešiniajame gynybos krašte poziciją užsiėmė R.Baravykas. Tuo tarpu Lenkijos ekipa per pertrauką pakeitė visą sudėtį.

Antrajame kėlinyje „Žalgiriečiai“ buvo akivaizdžiai pranašesni ir susikūrė nemažai progų. 58-ąją minutę R. Enninas krašte suklaidino varžovą ir įsiveržęs į baudos aikštelę iš aštraus kampo sudrebino virpstą.

63-ąją minutę R.Enninas gavo kamuolį į plotą, jį priėmė ir atliko perdavimą D.Šimkui, kurio smūgiuotą kamuolį vartininkas atmušė prieš save. Laimei, pirmasis prie jo suskubęs Karolis Uzėla išvedė žalgiriečius į priekį – 1:0.

Prabėgo vos minutė, o baudos aikštelės prieigose varžovą suklaidinęs Hugo Videmontas iššoko prieš vartininką. Pastarasis jį nugriovė, tačiau prancūzas pats šaltakraujiškai realizavo skirtą baudinį – 2:0.

Įpusėjus antrajam kėliniui A.Baga į aikštę išleido ir jaunuosius žalgiriečius: Meinardą Mikulėną, Gustą Jarusevičių, Adomą Ankudinovą ir Edą Jankauską. Taip pat komandoje debiutavo gynėjas N.Ljubisavljevičius.

Pastarajam debiutas apkarto – po susidūrimo su varžovu mačo pabaigoje šio veidas pasruvo krauju.

Rungtynių pabaigoje padaugėjo aistrų - vienam „Stomil“ klubo žaidėjų buvo parodyta antra geltona kortelė už tai, kad šis nesportiškai pastūmė G.Jarusevičių. Tiesa, jaunasis žalgirietis už minutės nutraukė pavojingą varžovų ataką ir taip pat baigė savo pasirodymą.

Nepaisant to, bendru sutarimu abi ekipos atliko po keitimą ir rungtynes baigė 11 prieš 11. Taip neplanuotai į aikštę dar kartą grįžo D.Šimkus.

Rungtynių pabaigoje E.Gertmonas atrėmė vieną grėsmingą varžovų smūgį, tačiau tai tebuvo viskas, ką puolime sukūrė „Stomil“. Galutinis rungtynių rezultatas – 2:0.

„Žalgiris“: M.Berkovecas, D.Slijngardas, K.Uzėla, K.Bolha, S.Mikoliūnas, M.Kuklys, M.Vorobjovas, D.Šimkus, H.Videmontas, M.Vareika, R.Enninas.

Antrajame kėlinyje aikštėje pasirodė: E.Gertmonas, R.Baravykas, N.Ljubisavljevičius, G.Jarusevičius, E.Jankauskas, A.Ankudinovas, M.Mikulėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių