Quantcast

Atrankos pabaigtuvės, rinktinės laukia birželio

Klaustukų jau nebeliko – žinomos visos 24 rinktinės, ateinantį rudenį dalyvausiančios Lietuvoje vyksiančiame Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) pasaulio salės futbolo čempionate.

Burtus trauks Ciuriche

Paskutinius du kelialapius iškovojo Tailando ir Vietnamo futbolininkai, laimėję atkrintamuosius mačus.

Neutralioje arenoje (Jungtiniuose Arabų Emyratuose) surengtame turnyre tailandiečiai 7:2 ir 4:0 nugalėjo Irako nacionalinę komandą. Vietnamiečiai su libaniečiais sužaidė 0:0 ir 1:1, tačiau duris į finalo turnyrą jiems atvėrė per antras rungtynes (jų šeimininkė buvo Libano rinktinė) įmuštas įvartis – pasižymėjo Chau Doanas Pathas.

Azijai taip pat atstovaus Irano, Japonijos ir Uzbekistano salės ekipos.

Afriką reprezentuos Angolos, Egipto ir Maroko komandos, Centrinę ir Šiaurės Ameriką bei Karibų jūros baseiną – Kosta Rika, Gvatemala, Panama ir JAV, Pietų Ameriką – Argentina, Brazilija, Paragvajus ir Venesuela, Okeaniją – Saliamono Salos, Europą – Lietuva, Kazachstanas, Portugalija, Rusija, Ispanija, Čekija ir Serbija.

Burtai, suskirstysiantys komandas į šešias grupes, bus ištraukti birželio 1-ąją Ciuriche (Šveicarija).

Pasaulio čempionatas numatytas rugsėjo 12–spalio 3 d., rungtynės vyks Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje. Planetos čempionų titulą gins argentiniečiai.

Atidarymo ir finalo rungtynės bei mačas dėl bronzos medalių vyks "Žalgirio" arenoje.

Artėja šimtadienis

Viena svarbiausių simbolinių datų bus birželio 5-oji, kai iki pirmų čempionato rungtynių Kaune liks 100 dienų.

Ta proga Lietuvos futbolo federacija (LFF) planuoja renginius Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje. Tarp svečių bus ir FIFA turnyrų vadovas Jaime Yarza.

"Šimtadienis tarsi pažymės simbolinį perėjimą į paskutinę pasirengimo stadiją. Darbai vyksta sklandžiai, nuolat bendraujame su FIFA atstovais, kurie taip pat džiaugiasi pasiruošimo procesu", – sakė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

"100 dienų – reikšminga žyma kelyje čempionato link. Organizacinis komitetas Lietuvoje puikiai darbuojasi, sveikiname didelį šeimininkų entuziazmą, džiugu būti to dalimi. Esu įsitikinęs, kad tai bus nepamirštamas turnyras", – pažymėjo J. Yarza.

Svečias iš FIFA kartu su LFF vadovais planuoja birželio 4-ąją susitikti su Švietimo, mokslo ir sporto ministre Jurgita Šiugždiniene bei viceministru Linu Obcarsku.

"Reguliariai bendraujame su ministerija, dalijamės savo naujienomis, aptariame atliktus darbus. Jaučiame didelį palaikymą", – teigė T. Danilevičius.

Pasaulio čempionatas numatytas rugsėjo 12–spalio 3 d., rungtynės vyks Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje.

Dalijasi prognozėmis

Salės futbolo legendos jau dalijasi prognozėmis – kas pretenduos į Lietuvoje vyksiančių varžybų trofėjus.

Dukart pasaulio ir penkiskart Europos čempiono ispano Enrique's Bonedo Guillot'o nuomone, vieno ryškaus favorito neturėtų būti, yra kelios daugmaž lygiavertės komandos, tarp jų – ir Ispanijos.

"Pirmiausia analizuoju, kokio lygio vienos ar kitos šalies nacionalinis čempionatas, kelių klubų žaidėjai patenka į pagrindinę rinktinės sudėtį. Tai liudija, kokie to krašto salės futbolo rezervai, koks potencialas", – svarstė Kike vadinamas futbolininkas.

Dukart pasaulio čempionas, triskart geriausiu planetos salės futbolininku pripažintas brazilas Manoelis Tobiasas spėja, kad medalius dalysis jo tautiečiai ir argentiniečiai, ispanai bei portugalai, o naudingiausio žaidėjo (MVP) titulas teks Brazilijos rinktinės ir "Barcelonos" klubo puolėjui Ferrao.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių