Quantcast

Antrą egzaminą per tris dienas Lietuvos futbolo rinktinė laikys Maskvoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų futbolo rinktinei nebuvo daug laiko ilsėtis po rungtynių Rumunijoje - antrą kartą per tris dienas mūsiškius egzaminuos būsima Europos čempionato finalinio etapo dalyvė. Šeštadienio vakare lietuviai Maskvoje susigrums su Rusijos atstovais. Sieks išnaudoti kontratakas Trečiadienį Lietuvos komanda svečiuose rezultatu 0:1 nusileido Rumunijos rinktinei, o kitą dieną jau vyko į Rusijos sostinę. „Rusija - labai stipri rinktinė, kuri ruošiasi Europos čempionatui. Jie tikrai nenusileidžia Rumunijos komandai, nors reitinge yra šiek tiek žemiau. Visi rusų žaidėjai su didele tarptautine patirtimi, žaidžia pirmaujančiuose Rusijos klubuose. Tai jiems vienas iš paskutinių testų prieš Europos čempionatą, todėl žaidėjai norės kuo geriau pasirodyti", - apie varžovus sakė lietuvių ekipos vyr. treneris Edgaras Jankauskas.

Varžovų žaidimą išsamiai analizavęs treneris Rokas Garastas atskleidė, kuo Rusijos futbolininkai skiriasi nuo Rumunijos atstovų. „Jie propaguoja agresyvią gynybą, bet žaidimas orientuotas į ataką, prie jos pasijungia ir krašto gynėjai. Galbūt tuos laisvus plotus mums pavyktų išnaudoti greitose kontratakose, - svarstė R. Garastas - Rusai žaidžia labiau pozicinį futbolą, tačiau viską daro labai greitai. Igoris Denisovas, Romanas Širikovas, Artiomas Dziuba – itin pavojingi žaidėjai, turi platų veiksmų arsenalą.“ Patyrusio gynėjo optimizmas Lietuvos rinktinėje yra vienas žaidėjas, kuris rungtyniauja Rusijoje - tai Chabarovsko „SKA-Energija“ gynėjas Tomas Mikuckis. Rungtynėse su rumunais patyręs žaidėjas liko atsargoje, tačiau prieš šias rungtynes yra ypač motyvuotas.

„Galbūt netgi labiau norisi sužaisti su Rusija, parodyti save, mane čia žino, - kalbėjo T. Mikuckis. - Kalbant apie Rusijos komandą, jų žaidimas pasikeitė į teigiamą pusę kai atėjo treneris Leonidas Sluckis, anksčiau rusai žaidė labiau susikaustę. Jie turi labai individualiai stiprų žaidėjų."

33 metų T. Mikuckis - vienas vyriausių rinktinės narių ir komandoje yra žaidęs treniruojamas kelių skirtingų strategų. Paskutiniai pokyčiai žaidėją nuteikė optimistiškai. „Matosi, kad treneris E. Jankauskas dar ne taip seniai pats buvo žaidėjas, todėl viską gerai supranta. Jis sugeba gerai nuteikti žaidėjus, visi dirba su dideliu noru. Edgaras - tikrai didelis autoritetas, kaip bebūtų, jis viena iš didžiausių mūsų futoblo žvaigždžių", - argumentavo T. Mikuckis. Pirmą kartą buvo kapitonu Rungtynės su Rusija bus neeilinės ir Fedorui Černychui - jis žais savo gimtajame mieste. Visgi 24 metų žaidėjas nesudvejojo kalbėdamas apie tai, kur yra jo tikrieji namai. „Sentimentų nebeliko, nes palikau Maskvą 5 ar 6 metų. Prisimenu tik savo namą ir darželį į kurį vaikščiojau. Vilniuje praleidau beveik visą savo gyvenimą, ten yra mano šeima, mano draugai. Galima sakyti, kad mano miestas yra Vilnius", - dėstė futbolininkas.

Dvikova Rumunijoje F. Černychui taip pat įsimins ilgam - jam atiteko komandos kapitono raištis. „Buvau nustebęs, kai treneris pasakė, kad aš išvesiu komandą į aikštę. Tai tikrai didelė garbė ir didelė atsakomybė", - kalbėjo žaidėjas. Lietuvos ir Rusijos rinktinės nuo 1990-ųjų žaidė trejas kontrolines rungtynes. Du kartus (4:1 ir 4:3) laimėjo rusai, o paskutinė tarpusavio dvikova 2012 m. gegužę Šveicarijoje baigėsi lygiosiomis 0:0. Šį kartą abi komandos susitiks 45 tūkst. vietų Maskvos „Spartako" stadione, kuris pagal banką pavadintas „Otkrytiye" arena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Kaip lietuviai gali taip nemokėti žaisti futbolo ? Tiesiog klaiku žiūrėti - jau 0:3...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių