Quantcast

Aistros per kraštus: po karšto mūšio Mažeikiuose į finalą žengė „Vytis“

Trys raudonos kortelės, šeši įvarčiai ir intriguojanti baudinių serija. Taip į Lietuvos salės futbolo lygos finalą žengė Kauno „Vytis“ ekipa. Atsakomajame pusfinalio mače Mažeikiuose kauniečiai po baudinių serijos 5:3 palaužė vietos VIP futbolininkus.

Mažeikių ir kauniečių susitikimas šeštadienį prasidėjo neįprastai anksti – 11 val. Žinant, kad nuo Kauno iki Žemaitijos – beveik trys valandos kelio, „Vyčio“ ekipa savo kelionę turėjo pradėti itin anksti ryte. Nežinia, ar pasikeitęs dienos ritmas, ar kiti veiksniai atsiliepė kauniečiams, tačiau didžiąją rungtynių dalį jie atrodė nepanašūs į čempionų titulus ginančią komandą. Po kovingo, bet nerezultatyvaus pirmojo kėlinio, kuriame teisėjai pastebėjo toli gražu ne visas pražangas, VIP futbolininkai pasijuto padėties šeimininkais. Jie pirmieji atidarė įvarčių sąskaitą, kai 25-ąją min. pasižymėjo Edgaras Stankevičius. Netrukus, 29-ąją min. itin techniškai sužaidė VIP puolėjas Edgaras Baranauskas. Pavojingoje atakoje augalotas žaidėjas sumaniai persimetė kamuolį ant kairės kojos ir švelniai jį permetė per vartus palikusį „Vyčio“ vartininką Ernestą Macenį – 2:0. Sužaidus dar keturias min. kauniečiai atsitiesė – 33 min. pasižymėjo Vladimiras Derendiajevas. Aistroms kaistant 36-ąją min. iš salės buvo pašalintas mažeikiškis Antanas Bulošas. „Vyčio“ ekipa surizikavo – vietoje vartininko išleido papildomą aikštės žaidėją ir tuoj pat ragavo šio sprendimo vaisius. Justino Zagursko perdavimą įvarčiu užbaigė Lukas Sendžikas. Paskutinę pagrindinio laiko min. svečiai turėjo progą išplėšti pergalę, bet VIP vartininkas Aurimas Žirgulis atrėmė 6 metrų baudinį. Rungtynėms persikėlus į pratęsimą Artūras Juchno tuoj pat persvėrė „Vyčio“ naudai – 2:3, bet E.Baranauskas atstatė pusiausvyrą – 3:3. Tiesa, vėliau, kunkuliuojant aistroms, mažeikiškiai išvydo dar dvi raudonas korteles. Ekipoms teko mušti baudinius, kurių serijoje E.Macenis, nepraleidęs įvarčio, varė į neviltį varžovų žaidėjus, o kauniečiai realizavo 2 iš 3 bandymų.

Kadangi pirmoji dvikova Kaune taip pat baigėsi „Vyčio“ naudai (5:1), kauniečiai žengė į finalą, o VIP teks žaisti paguodos finale.

„Gaila, kad pralaimėjome po baudinių, bet kovą primetėme. Pirmavome 2:0, bet persvaros neišlaikėme. Kas tai lėmė. Nežinau, gal teisėjų klaidos“, - pralaimėjimo priežastį įvardino VIP žaidėjas Rokas Gecevičius.

Pasveikinęs „Vytį“ su patekimu į finalą VIP atstovas vylėsi, jog didesnė sėkmė mažeikiškiams nusišypsos mūšiuose dėl trečiosios vietos, kuriuose jie susitiks su kitos pusfinalio poros Jonavos „Vikingai“ ir Gargždų „Pramogos“ pralaimėjusia ekipa. Šios nugalėtojams finale mes iššūkį „Vyčiui“.


Šiame straipsnyje: FutsalVytisVIP

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių