Quantcast

Aikštėse pralaimintys lietuviai pergales skina virtualiame futbole

Nors 2020-ųjų Europos futbolo čempionatas nukeltas į ateinančius metus, net 55 šalių rinktinės vis tiek aiškinasi stipriausią ekipą Senajame žemyne. Šiandien Lietuvos virtualaus futbolo rinktinė grumiasi dėl patekimo į atkrintamąsias Europos čempionato atrankos varžybas.

Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) organizuojamose virtualiose pirmenybėse žaidėjai demonstruoja meistriškumą ant „Playstation 4“ konsolių žaisdami „Konami eFootball Pro Evolution Soccer 2020“ (PES 20) žaidimą.

Pirmadienio vakaras lietuviams klostosi sėkmingai. Mūsų šalies rinktinę valdantis žaidėjas pseudonimu „Tashkutis“ vienoje svarbiausių vakaro akistatų 3:2 palaužė varžovus iš Sakartvelo. Sėkmę lietuviui garantavo pirmajame mače pasiektas minimalus laimėjimas 1:0. Vienintelį įvartį 83-ąją min. pasiekė virtualus puolėjas Karolis Laukžemis. Atsakomosiose rungtynėse gruzinai buvo arti bendros pergalės, nes pirmavo 2:0, tačiau lietuvis sugebėjo atstatyti pusiausvyrą ir pasiekti bendrą laimėjimą - 3:2. Šios dvikovos buvo transliuojamos per oficialų UEFA kanalą „Youtube“ platformoje.

Prieš tai šeštojo turo rungtynėse lietuviai sužaidė lygiosiomis (4:4) su Liuksemburgu. Nors pirmąjį mačą jie pralaimėjo 1:3, bet atsakomajame atsitiesė 3:1. Mūsų šalies atstovai galėjo ir laimėti, bet nepasinaudojo pranašumu ir porą sykių sukirto kamuolį į virpstą. Septintajame ture „Tashkučiui“ teko lengvesnė užduotis. Jis jau pirmojoje akistatoje 3:0 sutriuškino oponentą iš Kosovo, ir nors antrosiose rungtynėse nusileido 1:2, pasiekė bendrą pergalę 4:2.

Pirmajame rate, žaistame prieš keletą savaičių, lietuviai laimėjo dvejas rungtynes iš penkių, surinko 6 taškus ir užėmė 5-ąją vietą. Nors F grupėje jie liko priešpaskutiniai – penkti, mūsiškiai vis tiek išsaugojo realias viltis kovoti dėl kelialapio į atkrintamąsias  varžybas. Grupėje pirmavo Baltarusijos ir Sakartvelo (po 9 taškus) rinktinės. Liuksemburgas ir Šiaurės Airija turėjo (po 7). Autsaiderė Kosovo rinktinė turėjo tik 4 taškus.

Virtualaus turnyro formatas yra panašus į tikrą UEFA Euro 2020, kuris apima kvalifikacijos etapą ir finalinį turnyrą. Šis turnyras yra pirmosios nacionalinių e-futbolo komandų varžybos visame pasaulyje. Sausį buvo ištraukti burtai, kurie šalis suskirstė į dešimt grupių. Grupių etapas vyksta kovo 9-30 dienomis. Kiekviena šalis su savo grupės varžovėmis sužais po dvejas rungtynes. Dešimt grupių nugalėtojų tiesiogiai patenka į finalinį turnyrą, o antrąsias vietas užėmusios komandos gegužės 4-11 dienomis žais atkrintamąsias dėl papildomų šešių kelialapių. Europos virtualaus futbolo čempionai paaiškės finaliniame renginyje Londone liepos 10-11 dienomis.


Šiame straipsnyje: e-futbolasPESEuro2020

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai juk viskas paprasta

Tai juk viskas paprasta portretas
Virtualioj erdvėj nėra Lietuvos futbolo federacijos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių