Quantcast

2024-aisiais Lietuvoje vyks Europos merginų U-19 futbolo čempionatas

  • Teksto dydis:

2024-aisiais Lietuvoje vyks Europos merginų U-19 futbolo čempionatas, antradienį pranešė Lietuvos futbolo federacija (LFF).

Ji skelbia, kad toks sprendimas priimtas pirmadienį Šveicarijoje surengto UEFA vykdomojo komiteto posėdžio metu.

„Tai yra labai didelis įvertinimas ir garbė visai futbolo bendruomenei. Tai parodo, kad dirbame teisinga linkme ir galime Lietuvoje priimti aukšto lygio futbolą. Tikimės, kad tai bus geras postūmis futbolo infrastruktūros gerinimui ir pasiruošimui čempionatui“, – pranešime teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

„Noriu labai padėkoti komandai, kuri daug dirbo pateikiant paraišką ir dabar visi matome jų sėkmingo darbo rezultatą“, – pridūrė jis.

Tai nebus pirmas didelis tarptautinio futbolo renginys, kurio organizavimas yra patikėtas Lietuvai.

2013 metais Lietuvai pirmąkart patikėta surengti Europos vaikinų U-19 futbolo čempionatą, 2018 metais – Europos merginų U-17 čempionatą.

O šių metų rudenį Lietuvoje vyks FIFA pasaulio salės futbolo čempionatas.

„Esame labai dėkingi UEFA už išreikštą didelį pasitikėjimą. Jie aktyviai stebi mūsų darbą ir tokio svarbaus renginio paskyrimas yra labai didelis nuveiktų darbų įvertinimas. Prieš naują kadenciją kalbėjau apie tai, kaip svarbu Lietuvai pritraukti aukšto lygio futbolo renginius ir būti matomiems, o dabar galime stebėti, kaip šios kalbos virsta darbais“, – teigė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Šiuo metu planuojama, jog turnyras vyks Kaune, Alytuje, Marijampolėje bei pirmą kartą tokį renginį priimsiančioje Jonavoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių