Quantcast

V.Landsbergis: nieko blogo, kad pakviestas A.Lukašenka

Buvęs Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis teigia nematąs nieko blogo, kad paskutiniu Europos diktatoriumi vadintas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pakviestas į Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 20-mečio minėjimą.

"Nematau, kad čia būtų kas nors blogo iš principo, ir tam tikrame kontekste įvykių, aplinkybių, galbūt ir neoficialių sąlygų, matant, kad Baltarusijoje, jos vadovybėje, kuriai galima turėti daug priekaištų ypač dėl ankstesnių laikų politikos ir veiksmų, yra noro daryti ką nors kitaip. Taip pat pabandyti vesti šalį kitaip, į išlikimą", - antradienį per spaudos konferenciją sakė V.Landsbergis, paklaustas, ar vertėjo į iškilmes kviesti A.Lukašenką.

"Baltarusių tauta verta būtų Europos tauta. Kadangi jos dabartis ir bent artimiausia ateitis susijusi su esama vadovybe, kontaktas ir skatinimas geresnei laikysenai neturi būti smerkiamas", - tvirtino dešinysis politikas.

Lietuvos diplomatai praėjusią savaitę įteikė asmeninį prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimą Baltarusijos prezidentui kovo 11-ąją atvykti į Vilnių paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio.

Diplomatų teigimu, A.Lukašenka apie savo sprendimą, ar atvykti į Lietuvą, gali pranešti antradienį arba trečiadienį, Kovo 11-osios išvakarėse.

D.Grybauskaitė anksčiau buvo minėjusi, kad svarstytų galimybę pakviesti A.Lukašenką Kovo 11-ąją į Lietuvą, jei įvyktų lūžis Sausio 13-osios byloje, kurioje Baltarusija atsisako išduoti įtariamąjį Vladimirą Uschopčiką.

Lietuvos generalinė prokuratūra kovo pradžioje pranešė buvusi informuota, kad Baltarusijos prokurorai apklausė V.Uschopčiką, kuris, anot Lietuvos teisėsaugos, būdamas Vilniaus karinio garnizono vadu 1991 metų sausio 13-ąją davė įsakymą šaudyti į beginklius žmones. Išduoti V.Uschopčiką Baltarusija atsisako.


Šiame straipsnyje: Lukašenkakovo 11Landsbergis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių