Quantcast

Vasarą Vilniuje turėtų vykti homoseksualų eitynės „Baltic Pride“

Lietuvos gėjų lyga (LGL) prašo leidimo liepos pabaigoje Vilniuje surengti homoseksualų eitynes „Baltic Pride“. Prieš trejus metus pirmąkart mūsų šalyje vykusias tokias eitynes trikdė ne tik įžeidinėjimai, bet ir akmenų bei butelių kruša, jos vyko aptvertoje teritorijoje, dalyvius turėjo saugoti šimtai policininkų, o įsisiautėjusius priešininkus reikėjo tramdyti ašarinėmis dujomis, rašo portalas 15min.lt.

Šiemet eitynes norima surengti liepos 27 d., šeštadienį, kaip vieną iš kasmečio Baltijos šalių homoseksualių, biseksualių ir transseksualių (LGBT) žmonių teises ginančių organizacijų festivalio renginių, patvirtino LGL vadovas Vladimiras Simonko.

„Baltic Pride 2013“ yra unikali galimybė žmogaus teisių gynėjams visoje Europoje susivienyti ir aptarti bendras problemas ir sunkumus, pasidalinti patirtimi ir gera praktika siekiant įveikti diskriminaciją ir skatinant lygybę ir žmogaus teises LGBT žmonėms, taip pat atšvęsti pasiekimus. „Baltic Pride 2013“ tikslas – pažymėti LGBT žmonių lygybės svarbą“, – pabrėžia organizatoriai.

Anot jų, 2013-aisiais – Europos piliečių metais – tarptautinis festivalis akcentuos Europos Sąjungos (ES) pilietybės galimybes užtikrinant LGBT žmonių teises ir laisves.

Pats festivalis vyks liepos 22–27 d. Tuo metu suplanuotos ne tik eitynės už lygybę, bet ir konferencija žmogaus teisių klausimais, paroda, filmų festivalis, socialinė programa.

Organizatoriai savo prašyme Vilniaus miesto savivaldybei nurodė pageidaujamą maršrutą. Eitynių dalyviai – jų laukiama 800, pajudėję iš Odminių skvero prie Katedros aikštės, valandą žygiuotų Gedimino prospektu pro Vyriausybę iki Lukiškių aikštės prieš Užsienio reikalų ministeriją.

 





NAUJAUSI KOMENTARAI

darius

darius portretas
redakcija suklydo, raides sumaišė, mano nuomone turėtų būti "baltik homoseksual" o ne "baltik pride"

kiaune

kiaune portretas
neturėtų

darius

darius portretas
baltik p i d e r
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių