Quantcast

Už šių metų Kūčias reikės atidirbti kitąmet vasarį (dar papildyta)

Šiemet gruodžio 24-oji - Kūčios - bus laisvadienis, už kurį reikės atidirbti kitų metų vasario 19 dieną.

Taip pirmadienį nusprendė Vyriausybė. Buvo atmestas pirminis socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko pasiūlymas nustatyti, kad už Kūčias reikėtų atidirbti jau ateinantį šeštadienį, gruodžio 18-ąją. Vyriausybė tokį sprendimą priėmė, atsižvelgusi į tai, kad dauguma žmonių jau yra suplanavę, ką veiks ateinantį savaitgalį.

"Priimant šį sprendimą didžiausią įtaką turinčios kabineto narės pasakė, kad šventes ir darbą reikia planuoti iš anksto", - gerai nusiteikęs po Vyriausybės posėdžio sakė premjeras Andrius Kubilius.

Ministras D.Jankauskas portalui paaiškino, kad sprendimu iš šių į kitus metus perkelti darbo dieną, "pasirodo, nėra pažeidžiami jokie darbo ir poilsio tvarką nustatantys įstatymai bei kiti teisės aktai'.

Nuo kitų metų Kūčios turėtų būti šventinė diena, už kurią nebereikės atidirbti. Taip nusprendė Seimas, praėjusią savaitę atitinkamai pakeitęs Darbo kodeksą. Tačiau pakeitimas įsigalios tik tuo atveju, jeigu jį pasirašys Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Kūčias paskelbus švente, Lietuvoje iš viso bus 15 šventinių dienų per metus. Iš jų trys visuomet sutampa su sekmadieniais.


Šiame straipsnyje: Kūčiosšventinė diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių