Quantcast

„Tvarkiečiai“ pradeda energetikos ministro atstatydinimo procedūrą

Seimo opozicijai priklausantys "tvarkiečiai" žada rinkti parašus dėl energetikos ministro Arvydo Sekmoko atstatydinimo.

Tokį sprendimą frakcija priėmė pirmadienį.

Anot frakcijos seniūno Valentino Mazuronio, interpeliacijos ministrui tekstas šiuo metu yra rengiamas - sudėliojami akcentai jau anksčiau parengtame dokumente. Parlamentaras tikisi, kad ministro pašalinimo iš posto iniciatyvą parems ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

"Ilgiau laukti nebegalima, jis nedelsiant turi atsistatydinti arba būti atstatydintas," - sakoma V.Mazuronio išplatintame pranešime.

BNS parlamentaras sakė, kad paskutinis lašas, perpildęs kantrybės taurę - nepavykęs konkursas dėl naujos atominės elektrinės strateginio investuotojo.

Jis mano, kad už A.Sekmoko atstatydinimą pasisakys ir opozicijai, ir valdančiajai daugumai priklausantys parlamentarai. "Žodinis pažadas yra gautas iš kai kurių valdančios koalicijos parlamentarų".

"Tvarkiečių" teigimu, nepasitikėjimas energetikos ministru itin išaugo, kai ėmė aiškėti neefektyvios energetikos politikos rezultatai, susiję su Ignalinos atominės elektrinės uždarymu bei naujos jėgainės statyba.

"Akivaizdu, kad po korėjiečių pasitraukimo iš galimų strateginių investuotojų atominės elektrinės Visagine statyba, jeigu nesužlugo galutinai, tai nukelta neapibrėžtam laikui", - sakoma pranešime. Be to, "nesklandumais apipinti ir alternatyvios energetikos klausimai".

V.Mazuronio teigimu, priekaištų A.Sekmokui yra ir dėl suskystintų dujų bei atominio kuro Ignalinoje saugyklų statybos.


Šiame straipsnyje: Alvydas SekmokasVAE

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių