Quantcast

TV3: A.Sekmokas O.Čiukšį kaltino dėl derybininko-užsienio agento

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas buvusį Ignalinos atominės elektrinės (IAE) vadovą Osvaldą Čiukšį kaltino dirbus su persų kilmės derybininku, kuris galimai turi sąsajų su kitų šalių specialiosioms tarnyboms bei užsiima neskaidriu investavimu, ketvirtadienį pranešė TV3 televizija.

O.Čiukšys tokius priekaištus vadina nepagrįstais.

Vakarinėje Žinių laidoje pranešta, kad viena iš O.Čiukšio atleidimo priežasčių yra ta, kad jis buvo nusamdęs persų kilmės Šveicarijos pilietybę turintį ir Londone gyvenantį derybininką Raminą Wali. Šis asmuo padėjo Lietuvai derėtis su Rusijos kapitalo valdoma NUKEM įmone, o konservatoriams baimę sukėlė gandai apie R.Wali sąsajas su kitų šalių specialiosiomis tarnybomis.

„Aš gavau informaciją iš pačios IAE dėl to, kaip vyksta derybos, kai iškilo klausimai kas veda derybas ir paprašyta patikslinti, šita informacija iškilo. Tada mes kreipėmės į atitinkamas specialiąsias tarnybas, pasitikrinti, kas yra ponas R.Wali ir kokia jo veikla Lietuvoje“, - TV3 Žinioms sakė A.Sekmokas.

Pranešama, kad Lietuvos specialiosios tarnybos jokių slaptų ryšių nenustatė, tik pateikė informaciją, jog R.Wali gauna labai didelį atlygį. Anot TV3 šaltinių Vyriausybėje, R.Wali už poros mėnesių darbą buvo išmokėta 600 tūkst. litų.

O.Čiukšys sako, kad konservatoriai skleidžia gandus ir taip bando pasiteisinti, kodėl ji atleido. Pasak jo, R.Wali buvo nusamdytas britų teisininkų kontoros „Teylor Wessing“, kuri laimėjusi konkursą atstovavo Ignalinos atominės elektrinės interesams. Anot Čiukšio, R.Wali Ignalinoje dirbo ne porą mėnesių, o metus ir anksčiau niekam tai nekliuvo. Be to, su šiuo užsienio derybininku dirbo ir dabartinis įmonės direktorius Žilvinas Jurkšus.

„Tokie kaltinimai yra iš piršto laužti. Kadangi R.Wali kaip ir kiti subrangovai mūsų įmonės buvo pasamdyti per “Taylor Wessing„ kompaniją. Aš labai stebiuosi, nes ponas Wali ir toliau bendradarbiavo, konsultavo individualiai prašytas mūsų direktoriaus rašė jam kalbas, tai kodėl neperspėtas tada naujas generalinis direktorius, jeigu tas žmogus taip demonizuojamas“, - TV3 kalbėjo O.Čiukšys.

TV3 teigimu, Londone gyvenantis 48 metų R.Vali, be to, kad dirbo Ignalinoje, yra investuotojas, Lietuvoje jis yra įsteigęs įmonių. Specialiosioms tarnyboms ištyrus jo veiklą nustatyta, kad jis iš savo banko sąskaitų yra paėmęs daugiau nei 2 mln. litų grynais ir galimai rėmė partijas, tačiau mokestinių pažeidimų jis nėra padaręs, pranešė televizija.

Energetikos ministro pasitikėjimą praradęs IAE korporatyvinių reikalų direktorius ir buvęs jėgainės vadovas O.Čiukšys iš darbo atleistas trečiadienį. Oficiali atleidimo priežastis - šiurkštus darbo drausmės pažeidimas.


Šiame straipsnyje: čiukšysSekmokasIAE

NAUJAUSI KOMENTARAI

matosi kad

matosi kad portretas
nepasidalina babkių.....

sss

sss portretas
Matosi, kad kai kurios ziniasklaidos priemones nori, kad sis IAE statybos zlugtu ir nepalaiko ministerijos kuria palaiko pati prezidente.

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Rašė kalbas už pusė milijono Lt?: "ponas Wali ir toliau bendradarbiavo, konsultavo individualiai prašytas mūsų direktoriaus rašė jam kalbas". Akivaizdžiausia korupcija ir otkatai, o teisėsauga jokių veiksmų nesiima: "Anot TV3 šaltinių Vyriausybėje, R.Wali už poros mėnesių darbą buvo išmokėta 600 tūkst. litų. Specialiosioms tarnyboms ištyrus jo veiklą nustatyta, kad jis iš savo banko sąskaitų yra paėmęs daugiau nei 2 mln. litų grynais ir galimai rėmė partijas, tačiau mokestinių pažeidimų jis nėra padaręs, pranešė televizija."
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių