Quantcast

Siūloma patikrinti pretendentų į valstybės įmonių vadovus praeitį

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis inicijuoja naują tvarką, kaip tikrinti pretendentus į valstybės įmonių vadovus. Jis pats Lietuvos pašto vadovu pernai paskyrė finansiniais nusikaltimais įtariamą asmenį ir neprašė specialiųjų tarnybų patikrinti jo veiklos.

"Šiandien politikas, turintis įgaliojimus skirti asmenis į aukštus valstybės tarnybos postus, neturi įrankių įsitikinti jų reputacijos nepriekaištingumu ir veiklos skaidrumu bei priimti teisingą sprendimą. Manau, kad specialiosios tarnybos turėtų padėti politikams užtikrinti, kad valstybės tarnautojais taptų tik tokie asmenys, dėl kurių reputacijos nekiltų abejonių", - pranešime spaudai cituojamas E.Masiulis.

Susisiekimo ministerija siūlo keisti Korupcijos prevencijos įstatymą, kad būtų nustatyta prievolė kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl informacijos apie asmenis, pretenduojančius į aukštas pareigas visose valstybės įmonėse.

Dabar valstybės institucijos, pavyzdžiui, ministerijos, negali kreiptis į specialiąsias tarnybas dėl kai kurių įmonių būsimų vadovų reputacijos, o specialiosios tarnybos apie tokius asmenis informacijos neteikia.

Turto prievartavimu ir ketinimu sukčiauti įtariamas buvęs Lietuvos pašto direktorius Andrius Urbonas trečiadienį po 14 dienų išleistas iš areštinės, jam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių