Quantcast

Seimo milijonierius iš banko išėjo nieko nepešęs

Vienu turtingiausių parlamentarų įvardijamam Andriui Šedžiui Šiaulių bankas nepratęsė kreditinės kortelės. Pasak "Lietuvos ryto", Seimo narys vėluoja grąžinti kreditus.

A.Šedžius prieš kelias dienas Šiaulių banke pabandė pratęsti kreditinės kortelės "VISA Gold" galiojimą. Tokią kortelę gali turėti kiekvienas banko klientas, jei jo mėnesio pajamos atitinka reikalavimus.

Tačiau banko darbuotojai atsisakė įvykdyti 34 metų milijonieriaus prašymą, nes šiaulietis turi itin daug finansinių įsipareigojimų. Lietuvos banko duomenų bazėje yra užfiksuota, kad vėluojama grąžinti šimtatūkstantinius kreditus.

Anksčiau kreditinių kortelių limitas buvo 30 tūkstančių litų, o dabar jis sumažintas iki 20 tūkstančių litų. "Lietuvos ryto" duomenimis, parlamentaras prašė ne maksimalios sumos, tačiau ir ji bankui pasirodė pernelyg didelė.

Tuo tarpu šiauliečiai politikai, dienraščio teigimu, pastebėjo įdomų sutapimą. Be kreditinės kortelės likęs A.Šedžius iš karto kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), kad ši išsiaiškintų, ar 2008 metais Šiaulių tarybos nariai nenusižengė etikai, kai balsavo už savivaldybės turėtų Šiaulių banko akcijų pardavimą.


Šiame straipsnyje: Andrius Šedžius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių