Quantcast

Savaitgalis bus vėsus ir lietingas

Penktadienis – bene šilčiausia šios savaitės diena. Orai išliks saulėti, tačiau ciklonai į Lietuvą šeštadienį ir sekmadienį atneš ne tik debesis ir vėsą, bet ir lietų.

Kaip Lietuvos radijui komentavo sinoptikė Teresė Kaunienė, penktadienį Lietuvos orus lemia anticiklonas.

Ir nors slėgis krinta, diena visoje Lietuvoje išliks graži ir saulėta. „Pirmoji dienos pusė bus visai saulėta, o antroje dienos pusėje saulutė žvilgčios pro debesėlį. Tai turbūt šilčiausia savaitės diena“, – kalbėjo pašnekovė.

Temperatūra penktadienį svyruos nuo 19 iki 24 laipsnių šilumos, tačiau 24 laipsniai prognozuojami ne visur – šilčiausia bus Žemaitijos pietuose, Suvalkijoje, Dzūkijoje, o šiauresniuose Lietuvos kraštuose – laipsniu kitu mažiau.

Lietus penktadienį Lietuvoje nenumatomas.

Slėgis visoje Lietuvoje po truputį kris – tai pasak T. Kaunienės, ženklas, kad artėja žemesnio slėgio sritis. Šį kartą ciklonai supa Lietuvą iš dviejų pusių: vienas keliauja nuo Atlanto, kitas – nuo Vidurio Europos. Ties Lietuva šeštadienį apsijungs du ciklonai – vakarinis ir pietinis, tad artimiausią naktį dangus niauksis ir antroje nakties pusėje vakarinius ir pietinius rajonus pasieks ciklonų lietaus zona.

Numatoma, kad šeštadienio naktį veikiausiai spės palyti tik vakariniuose ir pietiniuose rajonuose, bet naktis bus debesuota ir šilta – 10–15 laipsnių šilumos. Šeštadienio diena prognozuojama apsiniaukusi ir lietinga visoje Lietuvoje.

„Yra tikimybė sulaukti smarkaus lietaus, ypač centriniuose ir rytiniuose šalies rajonuose. Antroje dienos pusėje vakariniuose rajonuose orai turėtų pradėti gerėti, mažiau lyti, į vakarą gal ir šiek tiek giedrėti. Bet rytinėje pusėje turbūt lis visą dieną ir bus 15–21 laipsnis šilumos“, – Lietuvos radijui prognozavo sinoptikė.

Sekmadienį lietums slenkant į Rytus, orai Lietuvoje kiek pagerės. Naktį lis tik rytinėje šalies dalyje, o paryčiais lietaus zona iškeliaus iš Lietuvos. Naktis bus vėsesnė: 6–11 laipsnių šilumos. Galimi rūkai, silpnas vėjas.

Sekmadienio dieną vakariniuose rajonuose lietaus tikimybė maža, tačiau nebus labai šilta – iki 20 laipsnių šilumos. Rytiniuose rajonuose vėl greičiausiai trumpai lis, bus perkūnija, bet čia bus šilčiau: prognozuojama, kad termometras rodys daugiau nei 20 laipsnių šilumos.


Šiame straipsnyje: orai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių