Quantcast

Renkama geriausia 2010 metų teisėkūros iniciatyva

Teisingumo ministerija jau antrus metus iš eilės rinks geriausią visuomenės pasiūlytą idėją, kaip tobulinti teisės aktus.

Šiuo tikslu Teisingumo ministerijos interneto svetainėje yra paskelbti „Geriausios teisėkūros iniciatyvos“ rinkimai.

Šiemet nominuotos šešios teisėkūros iniciatyvos: siūlymas naikinti administracinę atsakomybę gyventojams už valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimus; privalomai konfiskuoti transporto priemonę, kuomet yra padaromi kontrabandinio pobūdžio pažeidimai; apmokestinti tradicinių religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą, naudojamą komercinei veiklai; nustatyti kriterijus, kuriais turėtų vadovautis savivaldybės priimant sprendimus dėl lošimo namų steigimo; nustatyti, kad savivaldybės kontrolierių į pareigas priimtų ir atleistų valstybės kontrolierius, o ne savivaldybės taryba; suvienodinti Kalėjimo departamento ir Vidaus tarnybos pareigūnų darbo sąlygas.

„Geriausia teisėkūros iniciatyva-2010“, kaip ir pernai, bus renkama, atsižvelgiant į asmens pateikto siūlymo reikšmingumą ir aktualumą visuomenei, originalumą bei realumą, t.y. ar gauto siūlymo pagrindu kompetentinga institucija gali inicijuoti atitinkamų teisės aktų pakeitimus ar pradėti rengti naujų teisės aktų projektus.

Projekto laimėtoją kviečiama rinkti visuomenė bei specialiai sudaryta komisija. Visuomenė už geriausią teisėkūros iniciatyvą gali balsuoti internete iki 2010 m. gruodžio 31 dienos. Po to, susumavus visuomenės ir komisijos balsus,  bus paskelbtas laimėtojas, kuris bus pakviestas dalyvauti tarpinstitucinėje diskusijoje.    


Šiame straipsnyje: teisėįstatymai,

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių