Quantcast

Prezidentė: viešojo intereso gynimas - ne tik prokurorų reikalas

Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžia, jog ginant viešąjį interesą daugelis problemų kyla, nes Lietuvos įstatymai aiškiai nenumato, kas ir kokios valstybės institucijos privalo jį ginti, teisinėje bazėje nėra aiškiai apibrėžtos valstybinių institucijų ir tarnautojų pareigos bei atsakomybė ginant viešąjį interesą.

Tai Prezidentė pareiškė penktadienį bendroje Prezidentūros, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo ir Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo surengtoje diskusijoje „Viešojo intereso gynimas teismuose: subjektai ir jų įgaliojimų apimtis", skirtoje identifikuoti viešojo intereso gynimo sistemos spragas ir numatyti galimus problemų sprendimų būdus. 

„Viešasis interesas yra mūsų visų bendras interesas. Turime suprasti, kad viešojo intereso gynimas neturi būti tik Prokuratūros pareiga. Visos valstybinės institucijos ir pareigūnai privalo prisiimti asmeninę atsakomybę. Imsiuos iniciatyvos, kad šioje diskusijoje išsakyti pasiūlymai paskatintų viešąjį interesą reguliuojančių teisės aktų pataisas, kurios nustatytų aiškesnę viešojo intereso sampratą ir numatytų aiškias valstybės institucijų bei tarnautojų pareigas", - kalbėjo Prezidentė Dalia Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių