Quantcast

Prezidentė tebeturi priekaištų aplinkos ministrui

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas Nerijus Udrėnas teigia, kad šalies vadovė tebeturi priekaištų aplinkos ministrui Gediminui Kazlauskui.

"Dėl aplinkos ministro pono Kazlausko prezidentės kritika išlieka ta prasme, kad galbūt trūksta strateginio planavimo ir telkiančios lyderystės", - Žinių radijui antradienį sakė prezidentės patarėjas.

Jis pripažino, kad aplinkosauga - sudėtingas sektorius, daug kas turi būti atlikta pačiose savivaldybėse.

"Sektorius iš tiesų labai sunkus, labai paliečiantis kiekvieną žmogų. Tiek renovacija galėjo mums prisidėti prie energetinės nepriklausomybės, tiek kiti klausimai, pavyzdžiui, dėl hidroelektrinių plėtros ir su tuo susijusio upių tvinkimo, dėl saugomų teritorijų, dėl kraštotvarkos planavimo. Tai iš tiesų yra sunkus sektorius, daug kas atsakingas, yra savivaldybių atsakomybė, dėl to reikia daug telkiančio darbo", - kalbėjo patarėjas.

"Grįžtant prie atliekų, ką ir prezidentė labiausiai minėjo, yra pakankamai neaišku, kaip tos atliekos bus tvarkomos šalies mastu, ypač dėl biologiškai skaidžios atliekos. Ar mes turime viziją visos šalies mastu, ar paliekame daugiau savivaldybėms apsispręsti, ar tada bus pasiektas efektyviausias rezultatas?" - teigė N.Udrėnas.

Patarėjo teigimu, problemoms spręsti esą reikia sutelktumo, kurį privalo užtikrinti Aplinkos ministerija.

"Darbų, kuriuos reikia padaryti, yra daug, lieka poreikis susitelkti Aplinkos ministerijai", - sakė N.Udrėnas.

Prezidentė D.Grybauskaitė anksčiau yra pareiškusi, kad G.Kazlausko vadovaujamoje ministerijoje mato "absoliutų neveiklumą" ir valdančiosioms partijoms ji siūlė svarstyti šio Vyriausybės nario galimybę dirbti toliau.

Premjeras Andrius Kubilius atsakydamas į kritiką Aplinkos ministerijai aiškino, kad už prezidentės įvardytas problemas aplinkosaugos srityje nėra atsakingas tik ministras G.Kazlauskas, o D.Grybauskaitė į tai atsakė atsakomybės reikalausianti ir iš Vyriausybės.


Šiame straipsnyje: Gediminas Kazlauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių