Quantcast

Premjero rezidencijai kitąmet bus skirta 600 tūkstančių litų

Seimas nepritarė pasiūlymui kitais metais neskirti 600 tūkstančių litų, reikalingų premjero rezidencijai Turniškėse užbaigti.

Ketvirtadienį parlamentarai priima 2011 metų valstybės biudžetą. Tvarkos ir teisingumo frakcijos narys Andrius Mazuronis pasiūlė iš biudžeto išbraukti 600 tūkst. litų, kurie numatyti ministro pirmininko rezidencijos Vilniaus pakraštyje esančiose Turniškėse rekonstrukcijai.

„Labai nustebčiau, jeigu tokio pasiūlymo nebūtų“, - ironiškai ištarė finansų ministrė Ingrida Šimonytė, pristatydama A.Mazuronio siūlymą ir Vyriausybės poziciją dėl jo.

Premjero rezidencija Turniškėse statoma jau ne vienerius metus ir kaskart, kai Seime svarstomas valstybės biudžetas, yra pateikiami atskirų Seimo narių pasiūlymai sumažinti šio projekto finansavimą ar išvis jį nubraukti.

„Vyriausybės pozicija dėl šio Seimo nario A.Mazuronio pasiūlymo – nepritarti, nes reikia užbaigti objektą. Šiuo metu išleidžiamos lėšos nuomojant premjero rezidenciją, tam skiriant per metus 100 tūkstančių litų. Todėl būtų tikslinga užbaigti visus saugumo reikalavimus atitinkantį gyvenamąjį namą premjerui ir nebeleisti pinigų laikinosios rezidencijos nuomai“, - kalbėjo finansų ministrė.

A.Mazuronis tvirtino, kad argumentas dėl 100 tūkst. litų išlaidų premjero rezidencijos nuomai yra „nusikalstamas“. „Šiais laikais, kai nuomos kaina sumažėjusi, skirti 10 tūkst. litų per mėnesį buto už 15-20 kilometrų nuo Vilniaus centro nuomai yra nusikaltimas“, - sakė jis.

Kolegai pritarė opozicinės Darbo partijos atstovas Kęstutis Daukšys: „Keista, kad tiek daug kainuoja buto nuoma per metus. Ministre, niekada daugiau nenaudokite tokių argumentų, ypač kai juos girdi visa pasipiktinusi Lietuva“.

Tačiau konservatorius Kęstutis Masiulis pareiškė, kad premjero rezidenciją „reikia vieną kartą pabaigti“. „Priminsiu, kad tame būste premjeras ne tik gyvena, bet ir dirba, nes jo darbas 17 ar 18 valandą nesibaigia. Tenka ir rezidencijoje susitikimų, pokalbių turėti“, - pastebėjo jis.

Seime pritrūko balsų priimti A.Mazuronio pasiūlymą – už jį balsavo 56, prieš buvo 6, susilaikė 20 parlamentarų. Norint patvirtinti atskiro Seimo nario siūlomą biudžeto pataisą, kuriai nepritaria Vyriausybė, reikia ne mažiau kaip 71 parlamentaro balso.


Šiame straipsnyje: premjero rezidencijaTurniškės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių