Quantcast

Prancūzai tirs karo lėktuvų susidūrimo šalia Šiaulių aplinkybes

Į Lietuvą ketvirtadienį atvyko Prancūzijos gynybos ministerijos tyrimo komisijos nariai, kurie dalyvaus aiškinantis antradienį netoli Šiaulių įvykusio lietuvių ir prancūzų karo lėktuvų susidūrimo aplinkybes, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Jie bendradarbiaus aiškinantis Lietuvos karinių oro pajėgų orlaivio L-39ZA “Albatros„ ir Prancūzijos KOP naikintuvo “Mirage 2000C„ susidūrimo Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje vykusių pratybų metu aplinkybes“, - teigiama ministerijos pranešime.

Įvykį tiriančios Lietuvos ir Prancūzijos specialios komisijos bendradarbiauja ir keičiasi informacija pagal nacionalinius ir tarptautinius teisės aktus.
Antradienį lietuvių pilotuojamas orlaivis sudužo po susidūrimo su oro policijos misiją atliekančiu Prancūzijos naikintuvu „Mirage 2000“.

Lietuvos orlaivis po kontakto ore nukrito į pelkę šalia Rėkyvos ežero, o jo du pilotai sėkmingai katapultavosi ir nenukentėję nusileido. Prancūzų naikintuvas su pažeistu stabilizatoriumi nusileido aviacijos bazėje.

Ketvirtadienį tęsiami Lietuvos KOP orlaivio nuolaužų iškėlimo darbai. Pasak kariškių, sudužusio Lietuvos lėktuvo juodoji dėžė yra sugadinta.


Šiame straipsnyje: NATO naikintuvasNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Napalys konservator

Napalys konservator portretas
aš, kaip konservatorius, ytariu, kad tai Napaleomo palikuoniu darbas - vienu prisilietimu sunaikino pusę LT oro kariaunos. Napalys tuo didžiuotųsi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių