Quantcast

Pedofilijos bylą tirs didesnės pareigūnų pajėgos

Pedofilijos bylą tiriantys pareigūnai didina gretas. Vilniaus apygardos prokuratūros prašymu bylą tirti padės dar trys Kauno pareigūnai - vienas prokuroras ir du policijos pareigūnai, pranešė LNK "Žinios".

Pasak Vilniaus apygardos vyriausiojo prokuroro Ramučio Jancevičiaus, papildomų pajėgų prireikė susirgus vienam iš bylą tiriančių Kauno pareigūnų.

"Pasitelkimas daugiau žmonių, tiriančių šią bylą, tikrai nereiškia, kad mes kažkaip plečiam savo veiklą ir nesusitvarkom su pavesta užduotimi", - trečiadienio vakarą sakė R.Jancevičius. 

Rytoj baigiasi terminas, kada prokurorai gali pareikšti skundus dėl tarnybinį patikrinimą atlikusios komisijos išvadų.

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas trečiadienį patvirtino, kad Kauno prokurorai apskundė vidinio tyrimo išvadas, tačiau ne visi.

Jis konkrečiai nenurodė, kurie pareigūnai nesutinka su tarnybinio patikrinimo komisijos išvadomis, bet patvirtino, jog iš Generalinės prokuratūros prokurorų skundų kol kas negauta.

Pasak A.Valantino, sprendimą dėl nuobaudų jis priims, kai "pasibaigs išvadų apskundimo procedūros".

Tarnybinį patikrinimą atlikusi komisija praėjusią savaitę pasiūlė generaliniam prokurorui A.Valantinui atleisti Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorę Genovaitę Ročienę. Tai griežčiausia komisijos pasiūlyta tarnybinė nuobauda.

Kauno apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoją Ritą Čirvinskaitę ir Kauno apygardos prokuratūros prokurorą Andrių Kiuršiną komisija rekomendavo pažeminti pareigose.

Pastabas ir papeikimus siūloma skirti dar dviem Kauno ir dviem Generalinės prokuratūros prokurorams.


Šiame straipsnyje: Kedysprokuratūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių