Quantcast

Nagrinėjant A.Večerskio skundą, naujasis teatro vadovas galės dirbti

Nepaisant Adolfo Večerskio pateikto skundo, jį Lietuvos nacionalinio dramos teatro vadovo poste pakeitęs Martynas Budraitis galės eiti pareigas, nusprendė teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį pranešė atmetęs A.Večerskio prašymą nedelsiant sustabdyti konkurso vykdymą ir uždrausti pasirašyti sutartį su konkurso laimėtoju.

Pastaruoju metu dėl teatro "komercializavimo" kritikuotas A.Večerskis aiškina, kad konkursas į teatro vadovus buvo surengtas pažeidžiant procedūras - jis iš anksto nei žodžiu, nei raštu nebuvo informuotas, jog jo pateikti dokumentai neatitinka kvalifikacinių reikalavimų ir jam neleidžiama dalyvauti konkurse.

Praėjusią savaitę konkursą teatro direktoriaus pareigoms užimti laimėjo Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatro (OKT) vadovas M.Budraitis.

Teatro vadovu siekęs būti perrinktas A.Večerskis, pasak Kultūros ministro Arūno Gelūno, iš konkurso buvo pašalintas gavus Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos raštą, kuriame teigiama, kad A.Večerskis turi galiojančią nuobaudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių