Quantcast

L.Karaliaus motinos įstaiga turės grąžinti ministerijai 20 tūkst. litų

Teismas iš buvusio parlamentaro Lino Karaliaus motinos Irenos Mažeikienės viešosios įstaigos "Gyvenimas džiaugsme" priteisė 20 tūkst. litų nuostolių atlyginimą Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM).

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas pranešė ketvirtadienį patenkinęs SAM ieškinį už akių priimtu sprendimu - nedalyvaujant įstaigos atstovams.

Teismas iš įstaigos taip pat priteisė 608,57 litų bylinėjimosi išlaidų.

"Gyvenimas džiaugsme" 2009 metų gruodžio 4 dieną kreipėsi į SAM dėl 60 tūkst. litų skyrimo projektui "Sniego parkas" įgyvendinti. Ministerija skyrė 20 tūkst. litų šiai jaunimo fizinio aktyvumo skatinimo programai iš dalies finansuoti.

Tačiau viešoji įstaiga įsipareigojimų nevykdė, todėl ministerija pareikalavo jas grąžinti.

Įstaigai buvo siunčiamas ieškinys su priedais ir pranešimas per 14 dienų nuo teismo pranešimo įteikimo dienos pateikti atsiliepimą į pareikštą ieškinį, tačiau procesiniai dokumentai įstaigai ieškinyje nurodytais adresais įteikti nebuvo, jie taip pat nebuvo įteikti per antstolius.

Procesiniai dokumentai buvo paskelbti spaudoje, bet įstaiga atsiliepimo nustatytu terminu nepateikė, priežasčių nenurodė, todėl, esant ieškovo prašymui, teismas priėmė sprendimą už akių - nedalyvaujant atsakovui.

"Teismas, priimdamas šį sprendimą, pabrėžė, kad byloje nėra pateiktų įrodymų apie vaikų ir jaunimo apmokymo programos sukūrimą, atsakovas įrodymų, paneigiančių šias aplinkybes, nepateikė. Tinkamai nevykdant sutartinių įsipareigojimų, SAM įgijo teisę išsiieškoti nuostolius, todėl reikalavimas tenkintinas ir iš įstaigos išieškotina 20 tūkst. litų suma", - teigiama pranešime.

Per 20 dienų nuo sprendimo priėmimo dienos "Gyvenimas džiaugsme" turi teisę paduoti pareiškimą sprendimą priėmusiam teismui dėl sprendimo už akių peržiūrėjimo. Jei sprendimo atsakovui nepavyks įteikti nurodytais adresais, jis vis tiek įsiteisės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių