Quantcast

Lietuvos vilkikų eilės pradėjo sklaidytis (papildyta)

Rusijos muitininkai pradėjo vykdyti ketvirtadienį Lietuvos ir Rusijos pareigūnų pasirašytą susitarimą be papildomos patikros praleisti Lietuvos vežėjus. Lietuvos vežėjų asociacijos „Linava“ duomenimis, per parą Latvijos-Rusijos pasienį kirto apie 200 vilkikų, todėl eilė sumažėjo daugiau nei 3 kilometrais. 

„Linavos“ atstovas Gytis Vincevičius Lietuvos radijui sakė, kad naujoji tvarka turėtų smarkiai pagerinti vilkikų pralaidumą. 

„Rusijos muitinės pareigūnai jau taiko naują jį įsakymą. Kitaip tariant, praleidžia visus Lietuvos sunkvežimius tų įmonių, kurios yra pateiktos Lietuvos muitinės sudarytame baltajame sąraše. Šie vilkikai juda be papildomų tikrinimų. 

Džiugina tai, kad vien per šią naktį Terechovo poste 900 vilkikų eilė, kuri buvo nusidriekusi daugiau kaip 20 km, dabar yra sumažėjusi maždaug 3,5 km. Panaši situacija ir kitame Latvijos pasienio punkte - Grebnevo. Čia per naktį eilė pasislinko maždaug 2 km. 

Žinoma, per vieną dieną ar dvi dienas šių eilių klausimas neišsispręs. Bet tikimės, kad ši palengvinta tvarka padės, kaip galima greičiau išspręsti susikaupusias problemas“, - teigė G. Vincevičius. 

Prieš dvi savaites Rusijos muitininkai pradėjo taikyti Lietuvos vilkikams papildomą patikrą, kurią penktadienį Europos Komisija pripažino diskriminacine.

 


Šiame straipsnyje: Vilkikų eilėsvilkikaiLinava

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių