Quantcast

Lėšų skyrimas L.Karaliaus motinos įstaigai: prašoma aiškintis prokurorų

Generalinės prokuratūros prašoma aiškintis, ar reikia pradėti tyrimą dėl galimo dokumentų klastojimo ar kitų nusikaltimų skiriant paramą parlamentaro Lino Karaliaus motinos vadovautai viešajai įstaigai.

Tokį prašymą teisėsaugininkams pateikė sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys. Jis nusprendė visą Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vidaus audito metu surinktą medžiagą apie parlamentaro motinos vadovautai įstaigai skirtas lėšas ir jų panaudojimą perduoti prokurorams.

Ministro pavedimu Vidaus audito skyriui atlikus tyrimą dėl lėšų, kurias SAM gruodžio mėnesį skyrė VšĮ „Gyvenimas džiaugsme“ projektui „Sniego parkas“ finansuoti panaudojimo, R.Šukys grąžino jam pateiktą medžiagą auditoriams papildyti.

Pasak ministerijos pranešimo, auditoriai nepateikė aiškios išvados, ar vertinto projekto tikslai buvo pasiekti, o sutartis tinkamai įvykdyta. Gavęs papildomą Vidaus audito tyrimo medžiagą, ministras spręs, ar yra teisinis pagrindas išieškoti SAM skirtas lėšas, ar pripažinti, kad projektas yra įvykdytas.

Pranešime taip pat nurodoma, kad Vidaus audito skyriui atliekant tyrimą, projekto vykdytojai VšĮ „Gyvenimas džiaugsme“ pateikė naujus dokumentus, kurie prieštarauja ir paneigia ankstesnes ataskaitas, teisinius ir finansinius dokumentus.

Kovo viduryje „Lietuvos rytas“ pranešė, kad L.Karalius prieš atostogas egzotiškuose kraštuose išrūpino finansavimą tuo metu jo motinos Irenos Mažeikienės vadovautai viešajai įstaigai "Gyvenimas džiaugsme".

Teigta, kad minėta įstaiga - tarsi parlamentaro šeimos verslas. Mat jos steigėja buvo L.Karaliaus gyvenimo draugė Gintarė Gurevičiūtė, o vienas projektų vadovų - pastarosios brolis Kęstutis Gurevičius.

Minėta įstaiga norėjo įgyvendinti programą „Sniego parkas“. Leidinio teigimu, pernai gruodžio 11-ąją Sveikatos apsaugos ministerija gavo šios įstaigos prašymą skirti 60 tūkst. litų jos sukurtai programai "Sniego parkas" finansuoti.

Dienraštis nurodė, kad prašydama Sveikatos apsaugos ministerijos finansuoti programą Seimo nario motina I.Mažeikienė aiškino, jog nepriekaištingai, sąžiningai įgyvendinta programa ir jos vykdytojų profesionalumas "garantuos kryptingą laisvalaikio užimtumą žiemos metu dideliai daliai Vilniaus paauglių, tarp kurių snieglenčių sportas vis populiarėja".

Projektas neužsigulėjo Sveikatos apsaugos ministerijos kabinetuose.

Jau gruodžio 16-ąją tuometinis sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas programai iš dalies finansuoti skyrė 20 tūkst. litų. Įsakymo vykdymą kontroliuoti patikėjo kancleriui R.Remeikai.

Gruodžio 28-ąją L.Karalius į Sveikatos apsaugos ministeriją pateikė projekto įgyvendinimo ataskaitą. Joje įrašyta tik tai, kad 20 tūkst. litų yra išleisti darbo užmokesčiui ir socialiniam draudimui bei prekėms ir paslaugoms.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, tą pačią dieną į "Gyvenimo džiaugsme" sąskaitą įkrito Sveikatos apsaugos ministerijos pervesti pinigai. Kitą dieną - gruodžio 29-ąją - L.Karalius su G.Gurevičiūte išskrido į Tailandą.


Šiame straipsnyje: karalius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių