Quantcast

L. Linkevičiaus nuomone, pagalba rytų kaimynėms - būtina

Europos Sąjunga (ES) savo partnerėms Rytuose turi aktyviau padėti tapti laisvos Europos dalimi, sakė tradiciniame Briuselio forume dalyvaujantis Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Reikia ne stebėti ir laukti, kol šios šalys vien savo jėgomis pasieks užsibrėžtų tikslų, o aktyviai padėti tiems, kurie yra pasiryžę sekti mūsų pavyzdžiu ir integruotis į euroatlantines struktūras. “Platesnė Europa„ - įmanoma ir pasiekiama, tačiau tik tuo atveju, jei imsimės aktyviai veikti patys“, - Užsienio reikalų ministerijos pranešime cituojas ministras.

Pasak L.Linkevičiaus, šių metų lapkritį Vilniuje vyksiantis trečiasis Rytų partnerystės vadovų susitikimas turės nubrėžti naujos ir proaktyvesnės Europos Sąjungos santykių su Rytų partnerystės šalimis strategijos gaires.

„Asociacijos sutartys, derybos dėl kurių, tikimės, bus baigtos iki viršūnių susitikimo Vilniuje, turi tapti ne galutiniu tikslu, o veikiau įrankiu ir pirmuoju žingsniu link tolesnių ir gilesnių santykių. Jei norime, kad mūsų politika būtų sėkminga, turime ne tik padėti partneriams, bet ir labai aiškiai atsakyti į jų lūkesčius: ilgalaikėje perspektyvoje mūsų durys jiems atviros“, - pabrėžė ministras.

Vienas svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetų - tolesnis Europos Sąjungos ir Rytų partnerystės šalių - Armėnijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Gruzijos, Moldovos ir Ukrainos politinės asociacijos ir ekonominės integracijos stiprinimas.

L.Linkevičius Briuselyje dalyvauja politinių tyrimų centro „German Marshall Fund of the United States“ Briuselio biuro rengiamame kasmetiniame forume. Tai vienas prestižiškiausių aukšto lygio renginių Briuselyje, į kurį kviečiami įtakingi Šiaurės Amerikos ir Europos politikos, verslo ir mokslo lyderiai. Šiais metais jame dalyvauja Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy (Hermanas ven Rompėjus), ES vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalams ir saugumo politikai Catherine Ashton (Ketrin Ešton), Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Henrikas Ilvesas), Švedijos užsienio reikalų ministras Carlas Bildtas (Karlas Biltas), kiti aukšti ES institucijų ir valstybių pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GEBELSAS

GEBELSAS portretas
jei ministras rimtai kalba - tai atiduokit dezertyra isdavusi savo valstybe ir priesaika...

Sapiega

Sapiega portretas
pagalbos teikimas,kai jos neprasoma-sudetingas dalykas,kol gyvi Baltarusijoj ir Ukrainoje Antrojo Pasaulinio karo ir partizaninio judejimo siame kare dalyvei.Sunku isivaizduoti,kad kas nors panores klausyti zmoniu,kurie atvirai tyciojasi is sios kategorijos pilieciu. Musu socialdemokratai bijo ir pirsta pajudint,kad nebutu V.Lansbergio apkaltinti tevynes isdavyste ir prorusiska politia,taip ir niurgdomes vietoje su baltarusiu opozicija,kuri beveik atvirai reiskia,kad Vilnius-iskonno bielaruskij gorod,o LDK-buvusi nuo juros iki juros litvinu ,tai yra baltarusiu valstybe sajungoje su zemaiciais,prie kuriu mes ir priskiriami.V.Putino saknys i BY ileistos labai giliai,o ir Ukraina ,ir nori ir bijo.

kom

kom portretas
kiek vilka nemaitinsi, vistiek begs i miska. Taip ir musu komunistai, sukdami savo lizda, taip elgiasi.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių