Quantcast

Kretingos rajono savivaldybės biudžete žioji 20 mln litų skylė

Pagal lėšų poreikį Kretingos rajono savivaldybės 2013-ųjų biudžete turėtų būti 108,7 mln. litų, pagal Finansų ministerijos patvirtintus kontrolinius skaičius planuojamas biudžetas yra 84 mln. 266,9 tūkst. Lt  arba 7 mln. 288 tūkst. Lt mažesnis už pernykštį, - rašo portalas pajurionaujienos.com .

Savivaldybės šiuometinį biudžetą taryba patvirtinti turėtų vasario 28 d. posėdyje. Nors biudžeto projektas tebesvarstomas, tačiau jau aišku, kad pinigų trūks ir darbuotojų atlyginimams.

Mero Juozo Mažeikos teigimu, lėšų neužtenka apie 1,5 mėn. atlyginimams, taip pat ir „Sodros“ mokesčiams.

„Beveik milijono – 980 tūkst. Lt - šiemet atlyginimams reikia papildomai dėl iki 1000 Lt padidinto minimalaus darbo užmokesčio“, - aiškino J. Mažeika.

Pasak jo, didės skolos už lengvatas turinčių keleivių vežimą, Savivaldybės įstaigų sunaudojamą elektrą, vandenį, šilumą, komunalinius patarnavimus.

Vien Kretingos autobusų parkui už 2012 metais lengvatas turinčių keleivių pervežimą (mokinių - irgi) Savivaldybė tebėra skolinga 800 tūkst. Lt. Skolos Savivaldybės biudžetinėms įstaigoms sudaro 2 mln. 980 tūkst. Lt. Be to, šiemet bankams Savivaldybė turės sumokėti 1 mln. 244 tūkst. Lt paskolų bei palūkanų.

36,6 tūkst. Lt trūksta ir Savivaldybei pavaldžių rajono ugniagesių komandų, 150 tūkst. Lt - socialinių darbuotojų atlyginimams.

Rajono Savivaldybės vadovai viliasi, kad po pirmojo šių metų pusmečio įplaukų į Savivaldybės biudžetą padaugės ir biudžeto planą bus galima pakoreguoti. Panaši situacija buvo ir pernai: metų pradžioje lėšų irgi stigo. Antrą pusmetį biudžetą papildžiusi didesnėmis negu buvo planuota gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įplaukomis, Savivaldybė darbuotojams skolinga beveik neliko.

„Funkcijų Savivaldybei nemažėja, mažėja tik lėšos joms vykdyti. Palyginimui: 2008 m. Savivaldybės biudžetas buvo 103 mln. Lt, šiemet – apie 84 mln. Lt. Kuo toliau, tuo labiau grimztame į skolas ir nematome galimybės iš jų išlipti“, - kalbėjo J. Mažeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių