Quantcast

Konservatoriai: kandidatas į premjerus yra nuoširdus, bet to nepakanka

Seimas ketvirtadienį svarsto – pritarti ar ne socialdemokratų lyderio A. Butkevičiaus kandidatūrai į premjero postą.

Į opoziciją besitraukiantys valdantieji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir Liberalų sąjūdžio atstovai kandidatą į premjerus socialdemokratą Algirdą Butkevičių laiko „geru žmogumi“, tačiau šis, jų nuomone, vyriausybei vadovauti negali.

TS-LKD atstovas Jurgis Razma, pristatydamas frakcijos nuomonę, apgailestavo, kad A. Butkevičiaus kandidatūrai į ministro pirmininko postą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai nepritars.

„Kandidatas yra nuoširdus, jautrus, bet tų savybių nepakanka. Kandidatas nelabai susivokia, kokia situacijoje Lietuva šiandien yra“, - iš Seimo tribūnos kalbėjo J. Razma.

Jis, be kita ko, pridūrė, kad šiuo metu šaliai reikia stiprių lyderių, o A. Butkevičius toks nėra.

Liberalų sąjūdžio atstovas Eligijus Masiulis kalbėjo panašiai kaip ir konservatorių atstovas. Jo nuomone, A. Butkevičius yra „tapęs politinės situacijos Lietuvoje įkaitu“.

„Iš vienos pusės yra prezidentės vertybinė pozicija, iš kitos pusės – koalicijos partneriai Darbo partija, kuri, matome, turi tam tikrų reikalavimų A. Butkevičiui ir patekus tarp tų dviejų ugnių labai svarbu išlaikyti stuburą, principingumą. Klausantis A. Butkevičiaus pasisakymų, to stuburo ir aiškumo stokojama“, - Seime frakcijos nuomonę išsakė E. Masiulis.

Jis pastebėjo, kad į itin svarbius klausimus A. Butkevičius lig šiol atsakinėja miglotai. E. Masiulis nurodė pavyzdį: kalbėdamas apie mokesčių, energetikos politiką A. Butkevičius vis kalba ne apie konkrečius sprendimus, o apie tai, kad bus sudarytos „darbo grupės“, kurios analizuos ir spręs. „Reikia ne darbo grupių, o sprendimų“, - aiškino E. Masiulis.

Valdančiosios daugumos atstovai A. Butkevičių gyrė. Antai Irena Šiaulienė, socialdemokratų frakcijos seniūnė, A. Butkevičių apibūdino taip: „Mūsų Algirdas yra atsargus žmogus“.

Ji pridūrė, kad ministrų kabinetui vadovaujant A. Butkevičiui „valstybės gyvenime revoliucijų nebus“. I. Šiaulienė aiškino, kad esą tai labai svarbus pažadas ir pridūrė, kad socialdemokratai imti valdžią ruošėsi visus ketverius metus.

Valentinas Mazuronis, Tvarkos ir teisingumo frakcijos vadovas, A. Butkevičių taip pat gyrė. Jis aiškino, kad kairiųjų vedlio kompetencija „nekelia jokių abejonių“, o jį kritikuojantiems siūlė pasižiūrėti į veidrodį.

„Teikiamas kandidatas turi tvirtą nuomonę ir ją nuosekliai gina. Tai yra žmogus, kuris ieško kompromiso, sprendimo ir, kas ypatingai svarbu ir kas retai pasitaiko, jis sugeba pasakyti: „Taip, galbūt šioje vietoje aš suklydau“, - dėstė V. Mazuronis.

Primename, kad valdančiąją koaliciją suformavo socialdemokratai, Darbo bei Tvarkos ir teisingumo partija. Vėliau prie jų prisidėjo Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Taigi centro - kairės koalicija Seime turi tvirtą daugumą – 86 vietas.

Jei Seimas A. Butkevičiaus kandidatūrai į premjero postą pritars, per 15 dienų prezidentei jis turės pateikti ministrų kanidatūras bei įtikinti D. Grybauskaitę joms pritarti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne konervatorius

ne konervatorius portretas
Leiskit pradėt dirbt ir pamatysim po 100 -dienio pradinius darbo rezultatus.Sėkmės naujai išrinktai valdžiai.

gal

gal portretas
gal jau užsičiaupkit vienč kartą.Šlikštynės.

Copy D

Copy D portretas
"" labai jau tiko premjeru fizikas su naktinėmis mokesčių reformoms"" tai pajutome savo kailiu.......
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių