Quantcast

Kaip bus nubaustas į narkotikų skandalą įklimpęs kunigas?

Bažnyčia prašo prokurorų informacijos apie ikiteisminį tyrimą, kuriame įtariamuoju tapo su narkotikais įkliuvęs kunigas. Tuo metu prokurorai sako negalintys atskleisti ikiteisiminio tyrimo medžiagos, pranešė LNK žinios.

Arkikatedros kunigą Darių Tomą Davainį su dviem gramais metamfetamino pareigūnai sulaikė praėjusią savaitę. Dvasininkas po apklausos paleistas, o bažnyčia sprendžia, ką daryti su prasižengusiu kunigu.

„Yra Vilniaus prokuratūrai išsiųstas oficialus paklausimas, kad jie kiek įmanoma plačiau mums paaiškintų, kokie yra įtarimai, kas iš tiesų rasta kratų metu, ar yra įtarimai pateikti ir kokie įtarimai. Gavus oficialią informaciją bus priimami ir sprendimai“, – sakė Vilniaus arkikatedros administratorius Robertas Šalaševičius.

R.Šalaševičiaus teigimu, tikimasi, kad prokuratūra atsižvelgs į Lietuvos Respublikos ir Šventojo Sosto sutartį, kuri numato, „kad tokiais atvejais, tiek, kiek įmanoma, tiek kiek tai netrukdo tyrimui kompetentingos institucijos pateikia informaciją bažnytinėms institucijoms“.

Prokuroras Rolandas Jurkevčius teigė,jog ikiteisiminio tyrimo medžiaga - neviešinama.

"Šiuo atveju kurija yra kaip darbdavys daugiau, bet šiuo metu kurijai negaliu atskleisti visų duomenų, nes tai gali pakenkti tyrimo sėkmei“, – LNK sakė prokuroras Rolandas Jurkevičius.

D. T. Davainis sulaikytas po kratos jo namuose. Narkotikų platintojų tinklą sekantys pareigūnai gavo informacijos, kad kvaišalų gali būti ir pas kunigą. Sulaikytam kunigui pareikšti įtarimai neteisėtu narkotikų disponavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jurga

jurga portretas
ogi niekaip.gal mokins tikybos vaikus .

vidma

vidma  portretas
pakentesit nezinoje . O gal sulas ir iki vatikano daves . Is kur tas kunigelis gaudavo suntos .....

vytautas

vytautas portretas
Kaip pasižiūri,tai kunigai,kaip policajai,narkotikais targavoja,vogtoms mašinoms išpirkos reikalauja,biznį iš tikėjimo varo,bažnyčios turtą nuomuoja,pas ubaga ir paskutinę kelionę be pinigų neina,tai koks dar bažnyčios tarnavimas.Jau geriau prie ŠVENTO PAVEIKSLO POTERIUS SUKALBĖSIU,BET TIEMS BIZNIERIAMS ,KAD PAS MERGAS NAUJAIS DŽIPAIS VAŽINĖTU IR CENTO NEDUOSIU.Neliko beveik DIEVO TARNŲ,daugumas biznieriai,sukčiai,o dabar dar narkodileriai.Kažkokie išsigimėliai,kaip puolę angelai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių