Quantcast

J. Neverovičius dalyvauja susitikimuose Londone

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius antradienį Londone dalyvavo neformaliame Europos Sąjungos ministrų susitikime.

Susitikimuose taip pat dalyvaujanti ministro patarėja ir Ignalinos atominės elektrinės (AE) valdybos pirmininkė Daiva Rimašauskaitė BNS nekomentavo pokalbių turinio. Pasak jos, antradienį ministerija išplatins pranešimą spaudai.

Ministerijos atstovė Donata Malinauskaitė BNS pranešė, kad ministras, be to, dalyvavo diskusijoje Londono analitiniame centre „Chatham House“.

Neatmetama, kad J.Neverovičius tariasi su uždaromos Ignalinos AE donorais dėl vienam svarbiausių jėgainės projektų - laikinajai panaudoto branduolinio kuro saugyklai (B1) - skirtos ES paramos atšaldymo.

Iki kovo 31-osios Lietuva turi susitarti su Rusijos kapitalo Vokietijos bendrove „Nukem“, kaip iš antrojo reaktoriaus bus iškrautas kuras - kitu atveju Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas gali visiškai sustabdyti kontrakto su „Nukem“ ir konteinerius gaminančios Vokietijos bendrovės GNS konsorciumu finansavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių