Quantcast

Išsekusią mergaitę norinti globoti šeimyna nesulaukia pagalbos

Skaudžią išsekusios globos namų auklėtinės istoriją lydi vaikų specialistų abejingumas. Utenos rajono gyventoja, norinti Ventos globos namų auklėtinę priglausti savo namuose, nesulaukia jokios vaiko teisių specialistų pagalbos, pranešė LNK „Žinios“.

Netoli Utenos gyvenanti Onutė Sprindienė su vyru dabar globoja 8 vaikus. Šeimyna sako esanti pasirengusi priglausti ir mergaitę iš Ventos globos namų, kuri dėl išsekimo gydoma Kauno klinikose.

O. Sprindienė sako turinti medicinos seselės išsilavinimą, augina panašų sutrikimą turinčią mergaitę.

Ji dėl mergaitės globos kreipėsi į Utenos savivaldybės vaiko teisių apsaugos skyrių, tačiau ten palaikymo nesulaukė.

„Jeigu kalbėtume apie galimybes, tai šiai dienai suabejočiau, todėl kad pirmiausia, tie aštuoni vaikai, kurie pas ją dabar yra globojami, turi tam tikrų emocinių, elgesio sutrikimų, jiems irgi reikalinga ypatinga priežiūra“, – kalbėjo Utenos savivaldybės vaiko teisių apsaugos skyriaus vadovė Gailutė Blažienė.

Buvusi Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė abejoja, ar Ventos globos namų auklėtinė gaus tinkamą priežiūrą šeimynoje.

„Man atrodo, kad globos įstaigose sąlygos yra geresnės, nes šeimynoje vaikai turi tik mamą ir tėtį, gali samdyti ir sudarytos įstatymo sąlygos ir leidžiama samdyti socialinį darbuotoją, tačiau kad būtų medikas, kuris nuolat prižiūrėtų mergaitę, aš manau, tokių galimybių šeimyna neturi“, – sakė R. Šalaševičiūtė.

Įprastai šeimynose auga nuo aštuonių iki dešimties ir daugiau vaikų. Parama vaikams, augantiems šeimynose – vidutiniškai 500 litų mažesnė nei valstybinėse globos įstaigose ir siekia 1040 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
pakol vaiko teisiu kontrolei vadovaus ta sterva ziobe ,tai jokios pagalbos tegul net nesitiki .ji tam neturi nei laiko nei noro .jai pedofilus reiklia globot

Gedas

Gedas portretas
Yra kaip yra

Vargse mergaite

Vargse mergaite portretas
Tai globos namu biudzetui nuo kiekvieno naslaicio dideli pinigai jei vaikus paims seimos globos namai galima sakyt bankrutuos . Ziobiene augina vaikus ji ir darbe nedirbo ir aplamai vaiku apsaugos kontrolieriu nera sitie tik del vaizdo del formalumo, realiai veikiancios sistemos nera....O gal mergaite vel; atiduot i tuos globos namus jie uzbaigs jos kancias bes naturalioji atranka ???
VISI KOMENTARAI 32

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių