Quantcast

Įsigaliojo draudimas agituoti renkant tris Seimo narius

Šeštadienio naktį pirmą valandą įsigaliojo agitacijos draudimas Seimo rinkimuose Biržų-Kupiškio, Zarasų-Visagino ir Ukmergės vienmandatėse apygardose.

Rinkimų agitacija, neatsižvelgiant į jos būdus, formas ir priemones, draudžiama likus 30 valandų iki rinkimų pradžios ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos, išskyrus nuolatinę vaizdo agitaciją, jeigu ji iškabinta likus ne mažiau kaip 48 valandoms iki rinkimų pradžios.

Rinkimų agitacijos draudimo laikotarpiu jokių vaizdinių rinkimų agitacijos priemonių, išskyrus tas, kurias išleido Vyriausioji rinkimų komisija, negali būti balsavimo patalpoje ir 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa likus 30 valandų iki rinkimų pradžios ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos tokiomis pat, kaip šioje dalyje nurodyta, sąlygomis ir tvarka.

Informacija apie vykstančius rinkimus, jų svarbą valstybės gyvenimui, atvykusių balsuoti rinkėjų skaičių, dokumentus, kuriuos būtina turėti balsuojant, kvietimas atvykti balsuoti ar kita informacija, kuria neraginama nedalyvauti rinkimuose, balsuoti už arba prieš kandidatą ar kandidatų sąrašą, nelaikoma rinkimų agitacija.

Antrajame rinkimų ture ture varžosi: Biržų-Kupiškio apygardoje socialdemokratas Aleksandras Zeltinis su „darbiečiu“ Ritu Vaiginu, Zarasų-Visagino apygardoje - „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava su socialdemokratu Nikolajumi Gusevu, Ukmergės apygardoje - socialdemokratas Kazys Grybauskas su konservatore Janina Galiauskiene.

Zarasų-Visagino bei Biržų-Kupiškio apygardose rinkimų rezultatai panaikinti dėl nustatytų šiurkščių pažeidimų, o Ukmergėje naujas Seimo narys bus renkamas vietoj mirusio Juliaus Veselkos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių