Quantcast

Ignalinos kelių tarnyboje pažįstami veidai, bet nauji vadovai

Žinoma, liaudies išmintį sunku paneigti, juolab, kad ir faktai bei gyvenimiška patirtis pritaria tautai. Vienoje iš rajone veikiančių įmonių įsisuko pasikeitimų ir naujovių viesulas.

Jau suėjo mėnuo, kaip VĮ „Ignalinos kelių tarnyba“ viršininko pareigas eina Vaiduolis Taraškevičius. Gerus ar blogus šio permainos pasikeitimus mums atskleis naujasis viršininkas.

20 metų 60-metį švenčiančioje įmonėje

„Nesu įmonėje naujas veidas, mane pažįsta visi darbuotojai bei dauguma rajono gyventojų, savivaldybės specialistai, seniūnai bei kitų rajono įstaigų vadovai, kadangi VĮ „Ignalinos kelių tarnyboje“ dirbu jau daugiau nei dvi dešimtis metų. Baigęs vidurinę mokyklą ir įgijęs specialybę profesinėje mokykloje, dirbau „Vilties“ kolūkyje tekintoju, o paskui studijavau tuometiniame Vilniaus inžinerinės statybos institute. Baigęs institutą, pagal paskyrimą grįžau dirbti į Ignaliną tuometiniame „Kelių eksploatacijos ruože“.

Nuo 1986 m. dirbau meistru, paskui vyr. inžinieriumi, o nuo 1995 m. ėjau viršininko pavaduotojo pareigas“, – trumpai, bet konkrečiai prisistatė iš Linkmenų kilęs V. Taraškevičius.

1959 m. įkurta įmonė net kelis kartus keitė pavadinimą, o štai dabar, ką tik atšventusi 60-ies veiklos metų jubiliejų, Ignalinos kelių tarnyba iš esmės keičia ir savo įvaizdį. Nors dar labai atsargus ir nedrąsus naujasis viršininkas (kas visiškai nebūdinga „įsisenėjusiems“ vadovams), bet išties šiuolaikiškas, intelektualus, komunikabilus ir greitai orientuojasi situacijoje. Matyt, tą pajus, o gal jau pajuto ir visas kolektyvas.

Atleistas 21 žmogus


Ignalinos kelių tarnyba paskutiniu metu išgyveno nemažai sunkių ir skausmingų permainų. „Per paskutinius metus atleistas 21 darbuotojas. Tai išties daug ir net labai gaila kai kurių, nes buvo puikūs specialistai. Darbuotojų tai net trūksta, bet viską riboja lėšos. Šiuo metu dirba 49 žmonės, iš jų 6 – administracijos darbuotojai. Pavaduotojo pareigas užima taip pat gerai žinomas žmogus, buvęs inžinierius Gintaras Bagdonas. Kol kas daugiau jokių pasikeitimų nenumatoma, bet kas bus ateityje, prognozuoti dar negaliu“, – pasakoja viršininkas.

Nenumatyti nuostoliai

Jau ne kartą rašėme apie gamtos išdaigas ir dėl jos patiriamus nuostolius. „Daug žalos pridarė ir nenumatytų išlaidų šiemet turime dėl polaidžio. Iš pradžių vargome su tirpstančiu sniegu, virtusiu srauniomis upėmis. Visiškai sugriauta buvo 8 metrai kelio Mielagėnai–Gilūtos ties Paliesiaus dvaru. Uždarius eismą, buvo iš naujo pilamas kelias. Tik Katinautiškėje, kur gyventojai kelias dienas buvo atskirti nuo pasaulio, apsieta be žalos. Siurbėme vandenį iš gyvenamojo namo Gilūtose. Šalia Gilūtų apsemto tilto viršutiniąją dalį beveik siekė vanduo, nes jis buvo pakilęs per 2 m. Dėl polaidžio turim rūpesčių su kelio danga Visagino pusėje, kadangi anksčiau keliai buvo padengti betono mišinio danga, o ant viršaus – asfaltu. Šių dviejų medžiagų savybės yra visiškai skirtingos ir nevienodai reaguoja į temperatūrų svyravimus, todėl dabar keliuose atsiveria vis naujos duobės. „Plyšo“ kelias ir per Daugėliškio miestelį. Daug labai visur apgriuvo pralaidų.

Štai prieš kelias dienas kelyje Kačergiškė–Meikštai visiškai įgriuvo pralaida ir kelias tapo nepravažiuojamas. Žinoma, dabar jau viskas sutvarkyta, bet tai vis – nenumatyti darbai ir papildomos išlaidos. Po tokių, kaip ši žiema, akimirksniu išlenda visas kelius remontuojančių įmonių „brokas“, nes giliai įšalus žemė pradeda stipriai judėti“, – sako V. Taraškevičius.

Prevenciniai darbai

VĮ „Ignalinos kelių tarnyba“ dirba ne vien tik tą sunkųjį darbą. Jie tiesiogiai ir netiesiogiai rūpinasi kiekvieno mūsų saugumu ir gyvybe. „Gal pastebėjote, kad dabar po truputį renovuojant kelius, perdaromos sankryžos į žiedines, kadangi tokiu būdu vairuotojai visada mažina greitį. Jau suplanuotos Ignalinoje ir dvi iškiliosios perėjos, kurios leidžia geriau ir greičiau pamatyti pėsčiąjį. Per metus išdaliname apie 1500–2000 atšvaitų bei įvairios mokomosios medžiagos mokiniams, seniūnams. Per paskutinius 3 mėn. rajone neužregistruotas nei vienas įskaitinis autoįvykis. Tai jau labai gerai.

Bet yra ir ne tokių smagių dalykų. Tai vagys ir chuliganai. Kasmet vis dažnėja jų pridarytos žalos. Ištisai niokojamos stotelės, laužomi ir vagiami kelio ženklai. O kiek šiukšlių? Mes išvežame per savaitę apie 10 tonų šiukšlių. O juk tai taip pat kainuoja pinigus.

Dar viena problema – savavališki kelio ženklai ir reklama. Žmonės nesupranta, kad papildoma informacija blaško vairuotojų dėmesį. Yra nustatytos normos ir visi privalo jų laikytis. Kai kurie žmonės po pirmo perspėjimo susitvarko, o štai kiti – „negirdi“. Tarkim, yra kelio ženklas, informuojantis apie Turizmo centrą, bet iš kur jame atsirado adresas? Kad ir kaip gražiai apipavidalintas kelio ženklas, nurodantis gyvenvietės pradžią „Gaveikėnai“, tai – pažeidimas. Jei taip padarę žmonės nesusitvarkys, kartu su kelių policijos pareigūnais rašysime aktus ir bausime“, – svarsto Kelių tarnybos viršininkas.


Šiame straipsnyje: IgnalinaVilniaus regionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių