Quantcast

I.Degutienė socdemų pareiškimus vadina politiniu puolimu

Seimo pirmininkė Irena Degutienė paskleistas žinias, esą jos sūnaus vadovaujama įmonė banke „Snoras“ turimu indėliu padengė paskolą, vadina šmeižtu ir socialdemokratų politine akcija prieš parlamento rinkimus.

Tuo metu socialdemokratai kreipėsi į Generalinę prokuratūrą pateikdami turimus duomenimis ir informaciją, su prašymu pradėti tyrimą, ar nebuvo padarytas galimai neteisėtas poveikis „Snoro“ administratoriui.

„Generalinė prokuratūra turėtų nuspręsti, ar yra pagrindas pradėti ikiteisminį tyrimą, ar ne“, - socialdemokratų pranešime spaudai cituojamas A.Butkevičius.

Seimo pirmininkė I.Degutienė tvirtina, kad socialdemokratai esą seniai ieškoję preteksto ją sukompromituoti, ir jų pareiškimus sako esant politiniu puolimu prieš rinkimus.

„Tai yra absoliučiai socialdemokratų priešrinkiminė politinė akcija, nukreipta prieš mane kaip Seimo pirmininkę, juoba, kad, mano žiniomis, neįvardijant šaltinio, iš tų pačių socialdemokratų dar prieš du mėnesius aš žinojau, kad norima mane kaip Seimo pirmininkę nušalinti, tik nerandama būdų, kaip tai padaryti“, - penktadienį žurnalistams sakė I.Degutienė.

„Kitas dalykas, argumentas, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas turi mažus arba labai mažus reitingus, o jo pirmoji pavaduotoja turi aukštus reitingus, ir yra nuolatinė konkurentė reitinguose su Socialdemokratų partijos lyderiu A.Butkevičiumi, kad ją reikia nukenksminti, švelniai tariant, kad ji dingtų iš politinės sistemos arba politinio gyvenimo“, - tęsė parlamento vadovė.

Ji pranešė, kad penktadienį taip pat kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Seimo nario socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus teiginių, esą kažkas iš valdančiųjų giminaičių bankrutavusiame banke „Snoras“ atliko neleistiną operaciją.

„Politinio šantažo ir šitoj socialdemokratų priešrinkiminėj viešųjų ryšių akcijoj aš nedalyvauju ir nedalyvausiu, bet aš išsiaiškinsiu tiesą ir dėl to kreipiausi į Generalinę prokuratūrą, kad tie, kas paskleidė ar informaciją, ar dezinformaciją, būtų atsakingi už savo šmeižtą ir prieš valdančiąją daugumą, ir prieš mane asmeniškai“, - sakė I.Degutienė.

Ji pabrėžė nepadariusi jokių neleistinų veiksmų.

„Nei aš, nei mano sūnus nedarėme jokios įtakos laikinajam administratoriui, kad būtų padarytos kokios nors neteisėtos operacijos. Šiandien sūnaus įmonė, kurioje jis yra vienas iš akcininkų, išplatino pareiškimą, kad padaryta žala dėl to, kad įvyko bankrotas, ir dar padaryta žala kaip įmonei, kadangi konkurentai labai puikiai reaguoja į tokį politinį šantažą“, - kalbėjo parlamento vadovė.

Tuo metu Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas A.Butkevičius tvirtino, kad iš banko „Snoras“ gauti dokumentai, jo kaip specialisto vertinimu, yra tikri, o konservatorių atsaką sako esant kraštutiniais veiksmais siekiant sukompromituoti apie galimas negeroves „Snore“ prabilusius socialdemokratus.

„Pagal mano turimą informaciją ir pagal man pasakytus žodžius, tai buvo pasakyta, kad yra dokumentai iš banko, ir kai pats į juos įsigilinau, nes esu šioks toks specialistas tos srities, manau, kad tai yra tikri dokumentai“, - žurnalistams komentuodamas situaciją sakė A.Butkevičius.

Jis paneigė Seimo pirmininkės prielaidas, jog socialdemokratai siekdami sudaryti laikinąją „Snoro“ tyrimo komisiją ir paskelbdami apie esą parlamento vadovės sūnaus atliktas operacijas, dirba buvusių banko akcininkų naudai.

„Tai dar kartą parodo, kad konservatoriai nori sužlugdyti demokratiją, sukurdami sąmokslo teoriją, apkaltindami kai kuriuos politikus, manau, tai yra kelias, kai galima iš dalies kai kuriuos politikus užčiaupti apkaltinant politiniais aspektais. Aš tų dviejų ponų (buvusių “Snoro„ akcininkų - red.) nepažįstu, gal keliuose renginuose teko su R.Baranausku pasisveikint. Tai (I.Degutienės pareiškimai - red.) yra žema, ir tai savotiškas parodymas, kad prieš tuos, kas bando į viešumą kelti tam tikrus negerus dalykus. Jei tai (kaltinimai - BNS) adresuojama kai kuriems Konservatorių partijos žmonės, reikia imtis kraštutinių priemonių“, - kalbėjo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas.

Seimo pirmininkė I.Degutienė, penktadienį žurnalistams komentuodama savo kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą, sakė, kad reikia „nedelsiant ištirti tokius dalykus, nes ne tik man, bet ir bankroto administratoriui metamas šešėlis, ir tada kyla klausimas, ar socialdemokratai, tarp jų ir ponas A.Butkevičius, nedirba šiuo metu Anglijoje esantiems Raimondui Baranauskui ir Vladimirui Antonovui“.

A.Butkevičius ketvirtadienį žurnalistams Seime pareiškė, kad po banko „Snoras“ „bankroto bylos iškėlimo kai kurie asmenys savo turėtu indėliu, didesniu kaip 350 tūkst. litų, tai yra, daugiau kaip 600 tūkst. litų, padengė paskolą“, ir kad tai susiję su vienu iš valdančiosios daugumos atstovų giminaičių.

TV3 Žinios, remdamosios Seimo opozicija, ketvirtadienį pranešė, kad neleistiną operaciją „Snore“ atliko Seimo pirmininkės sūnaus, verslininko Gedimino Degučio vadovaujama bendrovė „Novotersa“. G.Degutis penktadienį tokią informaciją paneigė.

Ketvirtadienį banko „Snoras“ bankroto administratorius taip pat paneigė, kad bankas atliko kai kurių klientų turėto didesnio nei 345 tūkst. litų indėlio ir paskolas užskaitas.
„Per laikinojo administratoriaus laikotarpį ir nuo bankroto nutarties įsiteisėjimo nei aš, nei laikinasis administratorius netvirtinome jokio indėlio ir paskolos užskaitymo nurodymo“, - pranešime spaudai teigė bankroto administratorius bendrovės „Zolfo Cooper Europe“ vyriausiasis partneris Neilas Cooperis.

Paskolas turėjusių indėlininkų pinigai banke šiuo metu yra „įšaldyti“ - jie neatgavo valstybės kompensacijų, tačiau paskolų įmokas privalo mokėti.

Bankroto byla nemažai turto iššvaisčiusiam ir nemokiam „Snoro“ bankui iškelta pernai gruodžio 7-ąją. Vyriausybė „Snorą“ nacionalizavo lapkričio 16-ąją.


Šiame straipsnyje: Irena DegutienėSnoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

vilnietis

vilnietis portretas
p. Degutiene, zinoma, kad tai socdemu priesrinkimine politine akcija. O Jusu partijos pasisakymai pries Vilniaus energija ir Zuoka - cia ne priesrinkimine politine akcija? Pasiemiau savo busto saskaitas uz praeito ir sio sezono sildyma - ir savo akimis matau, kad siemetine mazesne - bet Jusu Sekmokas varo, kad Vilniaus energijos saskaitos tokios pat arba didesne. Tai gal nejuokinkit zmoniu, ka? Vieni su kitais talzotes, o mes turim i visa tai rimtai ziuret?

Kazyte

Kazyte portretas
o kada Jus ten dirbsit toj valdzioj? Tai priesrinkimines akcijos, tai porinkiminis postu dalijimasis ir vel viskas is pradziu. O kaip blogyn viskas, taip blogyn Lietuveleje. Nesisviecia, kad kazkada darbai prasidetu salies ir jos gyventoju labui.

VISAI

VISAI portretas
NUPUSO DEGUTIENE , KONSERVATORIU APIPLESTA ,,,SNORO,,, BANKA , IR JOS SUNELIO PRIES APIPLESIMA PASIIMTUS PINIGUS , YVARDIJA KAIP SOSDEMU PRIESRINKIMINE POLITINE AKCIJA, NA NUKVAKIMAS VISISKAS AR TIK IS BAIMES NEPRADES TRIEST BE PERTRAUKOS.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių