Quantcast

Finansų ministrė nesutiko kitų metų biudžeto reklamuoti per televiziją

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė skeptiškai įvertino kai kurių valdančiųjų konservatorių pasiūlymą per televiziją reklamuoti kitų metų biudžeto projektą.

Susižavėjusi per šeštadienį Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) tarybos posėdį I.Šimonytės surengtu svarbiausio kitų metų finansinio dokumento pristatymu, konservatorė Rūta Rutkelytė pasiūlė ministrei taip pat išsamiai ir patraukliai pristatyti biudžetą ir visuomenei per televizija.

"Mane labai sužavėjo jūsų surengtas pristatymas", - kreipdamasi į ministrę sakė R.Rutkelytė. "Tačiau vien gerų darbų neužteks, reikia ir platesnės reklamos. Ar nebūtų galima, vadovaujantis šiuolaikiniais marketingo principais, užsakyti laiko televizijos eteryje ir visiems žmonėms taip pat patraukliai išdėstyti biudžetą", - pasiūlė ji.

Tačiau I.Šimonytė pastebėjo, kad šis pasiūlymas sunkiai įgyvendinamas. "Manau, joks ministras neprivers žmonių gerai žiūrėti į biudžetą ir mokėti mokesčių, neslėpti jų, kol koks nors žioplys bus pagaunamas važiuojantis kasti bulvių su tarnybine mašina. Nelabai tikiu reklama ir žinau, ką žmonės galvoja apie užsakomąją medžiagą", - kalbėjo ji.

Pristatydama biudžeto projektą konservatoriams finansų ministrė akcentavo planus iš šešėlinės ekonomikos ištraukti 1,2 milijardo litų. Tam Vyriausybė siūlo siekti, kad nebebūtų slepiamos pajamos, mokami visi mokesčiai, aktyviau kovojama su kontrabanda.

Seimui jau pristatytas ir dabar parlamentarų narstomas kitų metų biudžetas bus deficitinis. Fiskalinis deficitas sieks 5,8 procento bendrojo vidaus produkto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių