Quantcast

D.Jankauskas: darbo stažas dėl ligos netrumpės

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas neigia, kad į darbo stažą siūloma neįskaičiuoti motinystės atostogų ar ligos laiko.

Žiniasklaida trečiadienį pranešė, kad toks siūlymas jau įtrauktas į numatomą „Sodros“ reformą. Tačiau, pasak D. Jankausko, reformos gairės dar rengiamos.

„Kaip ministras atsakingai sakau, kad tokie siūlymai manęs nėra pasiekę. Man apie juos net galvoti netenka. Ir socialinio draudimo koncepcijos projektuose, kurie šiuo metu derinami su Finansų ministerija, su Ministro Pirmininko tarnyba, apie tokius siūlymus mes net nekalbame“, – sako ministras.

Trečiadienį „Verslo žinios“ išspausdino straipsnį, kuriame buvo rašoma, jog „sergant, gaunant nedarbo ar motinystės išmokas, darbo stažas skaičiuojamas nebus, taigi, mažės ir ateities pensijos“. Esą numato vienas iš naujos „Sodros“ koncepcijos siūlymų, o Vyriausybė ieško skausmingų reformų sąjungininkų.

„Gerai informuotų šaltinių teigimu, Valstybinio socialinio draudimo koncepcijos projekte nuo 2012 m. siūloma socialinio draudimo įmokų rinkimą perduoti Valstybinei mokesčių inspekcijai. Ši surinktas įplaukas pervestų „Sodrai“. Kad „Sodros“ pajamos būtų labiau susietos su išmokomis, iš draudžiamojo laikotarpio siūloma išbraukti laikotarpius, per kuriuos įmokos „Sodrai“ nemokamos, – t. y. gaunant bedarbio, ligos ir motinystės pašalpas“, – rašė „Verslo žinios“.


Šiame straipsnyje: darbo stažasDonatas Jankauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių