Quantcast

D.Grybauskaitė: Lietuva Vatikane svarbi ir gerai vertinama

Praėjusią savaitę Vatikane viešėjusi prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, jog Šventasis Sostas Lietuvą vertina gerai.

"Šventasis tėvas visada siunčia geras žinias, kad jis mato ir myli Lietuvą, kad Bažnyčia mato ir myli Lietuvą, kad Lietuva yra laiminama ir jai siunčiami geriausi linkėjimai kiekvienam Lietuvos žmogui", - antradienį interviu Žinių radijui sakė šalies vadovė.

Anot jos, ženklas, kad Lietuva Vatikane svarbi, yra tai, kad ji turi savo koplyčią Vatikano bazilikoje.

"Aš labai džiaugiuosi, kad toks susitikimas įvyko advento metu - tai labai retas vizito laikas. Toks kvietimas atėjo iš Vatikano, ir džiaugiuosi, kad galėjau pamatyti popiežių. Iš tiesų Lietuva labai gerai vertinama Vatikane, mes turime net savo koplyčią bazilikoje, tai yra labai retas reiškinys - tik šešios valstybės turi tokią koplyčią, ir Lietuvos vardas svarbus Vatikane", - teigė prezidentė.

Ji taip pat sakė besidžiaugianti dėl gerų santykių su Vatikanu.

"Džiaugiuosi, kad mūsų bendradarbiavimas, santykiai su Vatikanu yra labai geri, ir popiežiaus linkėjimai Lietuvai advento metu yra gražus džiaugsmas", - kalbėjo D.Grybauskaitė.

Penktadienį susitikusi su popiežiumi Benediktu XVI, prezidentė aptarė katalikų bažnyčios vaidmenį valstybės gyvenime, bendražmogiškų vertybių stiprinimą politikoje bei padėkojo už Šventojo Sosto vykdytą Lietuvos aneksijos nepripažinimo politiką sovietinės okupacijos metais.

Prezidentė su popiežiumi kalbėjosi apie migraciją, kovą su korupcija, ekonominę ir socialinę politiką, bendradarbiavimą plėtojant civilizacijų dialogą.

D.Grybauskaitė pakartojo kvietimą Benediktui XVI apsilankyti Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių