Quantcast

Dėl R.Žilinsko neliečiamybės Seimas spręs sulaukęs LAT verdikto

Seimas neskuba grįžti prie generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymo panaikinti teisinę neliečiamybę Seimo Krikščionių partijos frakcijos nariui Rokui Žilinskui.

Nutarta palaukti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) verdikto, mat prokuratūra šiam teismui yra apskundusi pasipriešinimu policijos pareigūnams kaltintam politikui priimtą išteisinamąjį nuosprendį.

Seimas yra gavęs generalinio prokuroro prašymą leisti R.Žilinską patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo laisvę, tačiau nėra tuo klausimu sudaręs atitinkamos komisijos.

Į Seimą D.Valys kreipėsi birželio mėnesį, tačiau Seimas nepritarė komisijos, kuri parengtų rezoliuciją prokuroro prašymo pagrindu, sudarymui. Prasidėjus rudens sesijai Seimo Etikos ir procedūrų komisija konstatavo, kad komisijos sudarymas esant tokiam prokuroro prašymui yra privalomas.

Tačiau prie šio klausimo parlamentas galės grįžti tik sulaukęs LAT sprendimo, BNS sakė parlamento vadovės Irenos Degutienės atstovas spaudai Juozas Ruzgys.

Generalinė prokuratūra kasacine tvarka kreipėsi į LAT, kurio paprašė panaikinti R.Žilinskui priimtą išteisinamąjį nuosprendį. Jį yra apskundęs ir pats parlamentaras, nesutinkantis su išteisinimo motyvais.

Prieš daugiau kaip dvejus metus į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą R.Žilinską ir jo draugą Marką Gurskį policijos pareigūnai pristatė gavę skundą, kad jie atsisako mokėti už kelionę taksi automobiliu ir agresyviai elgiasi. Iš komisariato R.Žilinskas ir M.Gurskis buvo nuvežti į Šnipiškių policijos nuovadą.

Policininkai teisme yra tvirtinę, kad R.Žilinskas ir M.Gurskis tiek sodinami į automobilį, tiek vežami į policiją, tiek pristatyti į policijos komisariatą įžeidinėjo pareigūnus, nepakluso jų nurodymams, priešinosi. Du teismai R.Žilinską yra išteisinę dėl šių kaltinimų.


Šiame straipsnyje: Rokas Žilinskasneliečiamybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių