Quantcast

Byra Seimo Etikos ir procedūrų komisija

Kartu su Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) pirmininku Algimantu Salamakinu apie savo atsistatydinimą pareiškė dar du iš keturiolikos komisijos narių.

Trečiadienį EPK posėdyje apie savo pasitraukimą iš komisijos pareiškė Liberalų sąjūdžio atstovė Dalia Teišerskytė ir Krikščionių partijos frakcijos narys Vytautas Kurpuvesas.

D.Teišerskytė dar prieš prasidedant EPK posėdžiui paliko salę, padėkodama kolegoms už bendrą darbą komisijoje. "Noriu padėkoti visiems už bendrą darbą. Dirbau lygiai dešimt metų. Šiandien atsisveikinu, nes manau, kad reikia bent kas dešimt metų keisti darbo pobūdį. Ačiū ir sudie", - sakė ji.

Į EPK vicepirmininkės Vidos Marijos Čigriejienės pastabą, kad D.Teišerskytė dar turėtų dirbti iki Seimas priims nutarimą dėl komisijos sudėties pakeitimo, pasitraukusi komisijos narė pareiškė: "Ne Seimas, bet frakcija sprendžia tokį klausimą. O frakcija mane paleido".

Vėliau, svarstant A.Salamakino atsistatydinimo pareiškimą, apie savo pasitraukimą pareiškė ir V.Kurpuvesas: "Tai vienas paskutiniųjų mano posėdžių šioje komisijoje. Įteikiau atitinkamą raštą Seimo pirmininkei. Labai džiaugiuosi, kad teko dirbti tokioje komisijoje. Nepasakysiu, kad viską darėm gerai, bet, man atrodo, buvo stengtasi tai daryti. Vis dėlto, manau, kad komisija turi būti sudaroma visai kitokiu principu, su mažiau Seimo narių".

V.Kurpuvesą į etikos sargų komisiją delegavo opozicinė Krikščionių partijos frakcija. Ji, kaip ir valdančioji Liberalų sąjūdžio frakcija, artimiausiu metu turės apsispręsti dėl naujai deleguojamų narių į EPK.

Šioje komisijoje yra 14 narių, deleguojamų Seimo frakcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių