Quantcast

A.Stancikienė išbraukta iš konservatorių vienmandatininkų sąrašo

Seimo narė konservatorė Aurelija Stancikienė, pasisakanti prieš nelegalias statybas Neringoje, išbraukta iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vienmandatininkų rinkimų sąrašo. Ji taip pat grasina palikti šią partiją, jei nebus paisoma teismo sprendimo nugriauti vadinamuosius Neringos botelius, rašo „Lietuvos žinios“.

A.Stancikienė per ateinančius Seimo rinkimus pretendavo kandidatuoti Šilutės-Pagėgių apygardoje.

Parlamentarė, buvusi Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovė, ragino vykdyti teismo sprendimą ir nugriauti vadinamuosius Neringos botelius. Tuo metu Vyriausybė laikosi pozicijos, kad pastatus galima išsaugoti pritaikant juos prie kraštovaizdžio. Jei teismo žodžio nebus paisoma, A.Stancikienė, anot dienraščio, pasiryžusi palikti TS-LKD.

„Sulaukiu siūlymų ir iš kitų partijų. Tačiau palikusi konservatorius kitur tikrai neketinu eiti“, - sakė Seimo narė.

A.Stancikienė teigė nedalyvavusi praėjusį šeštadienį vykusioje partijos taryboje, todėl nežino motyvų, kodėl jos kandidatūra dingo iš sąrašo. Mėginti laimę parlamentarei dar siūloma ir kitoje - Varėnos-Eišiškių apygardoje, tačiau ir čia jos pavardė kol kas nepatvirtinta.

„Nematau tragedijos, jei mano kandidatūros apskritai neliks partijos sąraše. Jei tikrai labai norėsiu varžytis dėl mandato, nebus sunku ir tuos tūkstantį parašų surinkti“, - tikino politikė.

Ji teigė dar neapsisprendusi, ar dalyvauti rinkimuose į naująjį Seimą. Tačiau šių savo abejonių partijos vadovams kol kas nėra išsakiusi.

„Į Seimą atėjau iš Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorės posto, todėl labai gerai žinau to krašto problematiką. Visą laiką sakiau - jei man pavyks apsaugoti Kuršių neriją ir iki galo privesti teismų sprendimus, savo darbą būsiu padariusi“, - teigė A.Stancikienė.

Partijos sudarytai Atrankos grupei, techniškai dėliojančiai partijos kandidatų sąrašą, vadovaujantis Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma teigė, kad Šilutės-Pagėgių apygardoje jie įrašė vienintelę kandidatę - A.Stancikienę. Pasak jo, partijos skyrius siūlė ir daugiau pretendentų, pavyzdžiui, žemės ūkio ministrą Kazį Starkevičių. Kodėl A.Stancikienės neliko sąraše po partijos pirmininko peržiūros, J.Razma prisipažino negalįs paaiškinti.

„Galbūt dėl to, kad jai siūloma kandidatuoti ir kitoje - Varėnos-Eišiškių apygardoje“, - spėjo grupės vadovas.

Grupės vadovo teigimu, iš rinkimų sąrašo prieš partijos tarybos posėdį buvo išbraukta ir daugiau pavardžių, tačiau esą niekas dėl to problemų neįžvelgė.

Premjeras Andrius Kubilius interviu Žinių radijui ketvirtadienį neigė, kad tai - kerštas A.Stancikienei dėl siekio įgyvendinti teismo sprendimą vadinamųjų Neringos botelių atžvilgiu. Pasak jo, dalis vienmandatininkų dar bus patvirtinta kitame partijos tarybos posėdyje.

„Man šiek tiek linksmai atrodo, kadangi tikrai nei yra kokių nors kerštų, nei kas nors iš kur nors yra išbrauktas“, - sakė A.Kubilius.

„Paprasčiausiai partijos taryboje paskutinį savaitgalį (...) buvo apsispręsta, kad pradžioje tvirtiname dalį vienmandačių apygardų - iš 70 berods patvirtinome 30 ar trisdešimt kelias. Kitoje taryboje, kuri, matyt, bus rengiama kovo pradžioje, bus tvirtinama dar kita dalis. Tos apygardos, kuriose yra viskas aišku, kuriose ir skyriai yra iškėlę kandidatus, ir patiems kandidatams yra aišku, jie nebeieško naujų apygardų. Taip einame nuosekliai į priekį, ir šioje vietoje tikrai nėra didelės kažkokioms erdvės plačioms diskusijoms“, - kalbėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Poniai Stancikienei

Poniai  Stancikienei portretas
Siulau kandidatuoti pasirinktoje apygardoje kaip nepriklausomas kandidatas. Jus laimesit, ir nusluostysit nosi savo partijai!

Poniai ex Katinienei

Poniai ex Katinienei portretas
Siulau grįžti į ankstenę darbovietę (parkelį) ir padaryt tvarką, kuri per pastaruosius metus tapo nevaldoma ir apleista. Trūksta tvirtos ir principingos rankos kovojant su vinkais, baltrusaitienemis bei pan.

darius

darius portretas
Šaunuolė jūs , turite savo principus, visada man patikot, tikra Kovotoja. Nepasiduokit, o jei kur iškeltumėt savo kandidatūra tai neabejoju tikrai laimėtumėt. Palaikau jus.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių