Quantcast

A.Salamakinas: gal mano pasitraukimas padės pagerinti komisijos darbą

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) pirmininkas Algimantas Salamakinas pareiškė, kad jo atsistatydinimas galbūt padės pagerinti šios komisijos darbą.

"Truputį kitaip, nei komisijos nariai, įsivaizduoju darbą. Galbūt mano buvimas pirmininku trukdo priimti reikiamus ir teisingus sprendimus? Todėl pareiškiau apie savo atsistatydinimą, įteikiau atitinkamą pareiškimą Seimo pirmininkei Irenai Degutienei. Manau, kad galėsiu su aukštai iškelta galva išeiti. Gal mano pasitraukimas padės pagerinti komisijos darbą", - trečiadienį EPK posėdyje kalbėjo A.Salamakinas.

Jis apgailestavo, kad neretai komisijos narių dauguma nepritaria savo pirmininko siūlomiems sprendimams: "Kartais paradoksalūs sprendimai yra komisijoje priimami - kai yra pasiūloma pripažinti, kad tam tikru atveju Seimo narys padarė pažeidimą, komisija nusprendžia, kad jokio pažeidimo nebuvo, tai yra priima atvirkštinį sprendimą".

Pasak A.Salamakino, Seimo pirmininkė turės teikti parlamento posėdžiui nutarimo projektą dėl EPK pirmininko pasitraukimo. "Jos valioje tai padaryti, kada ji norės ir galės", - sakė politikas ir pridūrė, kad iki Seimo nutarimo priėmimo jis turės dirbti EPK pirmininku.

Tame pačiame posėdyje apie pasitraukimą iš EPK pareiškė ir valdančiojo Liberalų sąjūdžio į komisiją deleguota Dalia Teišerskytė bei Krikščionių partijos frakcijos narys Vytautas Kurpuvesas. Komisijoje iš viso yra 14 narių.

Susidariusi situacija labai trumpai aptarta EPK posėdyje. "Nežinau, ar tikrai reikia, ar nereikia atsistatydinti. Bet kas bus, jeigu visi išsivaikščiosim? Galbūt reikėtų reformuoti mūsų komisijos darbą, dalį klausimų perduoti spręsti Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai, galbūt reikėtų visai kitaip formuoti mūsų komisiją. Reikia, kad būtų kuo mažiau politikavimo", - sakė konservatorius Vaidotas Bacevičius.

Su juo nesutiko liberalcentristas Vytautas Bogušis. "Nesutinku. Visi čia Seime esame ir būsime politikai. Todėl duokime Seimui pareikšti galutinį politinį verdiktą dėl pirmininko atsistatydinimo, tuo labiau, kad žinome ir Seimo pirmininkės poziciją", - teigė jis.

I.Degutienė pareiškė tikinti, kad A.Salamakinas liks EPK pirmininku.

EPK vadovo pavaduotoja konservatorė Vida Marija Čigriejienė pareiškė: "Pirmininkas savo žingsniu rodo pagarbą etikai. Jis tokiu savo žingsniu nepritaria, kad komisijos darbas taptų šou, pramogų arena, kuo, deja, pastaruoju metu yra tapęs. Šiandien komisijos darbe pernelyg daug yra politikos pamušalo".

Tuo A.Salamakino pareiškimo klausimo svarstymas EPK posėdyje baigtas. Palikta Seimo pirmininkei spręsti, kada teikti Seimui nutaruimą dėl A.Salamakino atsistatydinimo. I.Degutienė trečiadienį pareiškė neskubėsianti to daryti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių