Quantcast

A.Ažubalis ragina atsiriboti nuo dvišalių stereotipų

Plėtojant Lietuvos ir Lenkijos santykius reikia nesivadovauti stereotipais ir emocijomis, o europinėmis vertybėmis, antradienį pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.

„Ministras linkėjo pakilti aukščiau stereotipų ir neiti emocijų keliu, bet sutvirtinti tautų santykius europietiškų vertybių ramsčiais“, - sakoma URM pranešime spaudai, išplatintame po apskritojo stalo diskusijos apie dvišalius santykius.

Lietuvos ir Lenkijos diplomatinių santykių atkūrimo 20-mečiui skirtoje diskusijoje „Diplomatiniai aspektai Lietuvos ir Lenkijos santykių atkūrime ir plėtojime“ buvo aptarta Lietuvos ir Lenkijos santykių raida ir ateities perspektyvos.

Dvišaliai santykiai pastaruoju metu buvo įtempti dėl skirtingai vertinamų tautinių mažumų klausimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Prie Prezidentūros – protestas dėl tautinių mažumų švietimo Pasimokykime iš tautinių mažumų, kaip reikia ginti mūsų teises. Valdančiųjų universitetinė reforma verčia Lietuvą bedarbių teisininkų koncentracijos stovykla. Mūsų studentai tyli. Šaunuoliai, tautinių mažumų atstovai. Tokį tariamą šedevrą, šiandieninį Lietuvos tautinių mažumų švietimą reguliuojantį įstatymą, sunku sudarkyti. Juk jis suvienodina žinių patikrinimą, nesuvienodinus mokymosi programų. Kadangi studijų kaina pernelyg didelė, palyginus su Lietuvos gyvenimo lygiu, vyksta žiauri konkurencija dėl nemokamų vietų aukštosiose mokyklose. Tai reiškia, kad tautinėms mažumoms tyčia trukdoma įsigyti aukštąjį išsilavinimą. O fašistams tarp lietuvių tik tiek pasakysiu: Tomaševskis gina diskriminuojamas mažumas. O jūs keliate nesantaiką valstybėje, darote ją lengva Rusijos auka, kaip Smetonos režimas padarė prieš karą. Gėdykitės. Politologas: planuojamas D.Tusko vizitas peržengia diplomatijos ribas. O dabartinės Lietuvos valdžios elgesys peržengia padorumo ribas.Mažumų diskriminavimas yra aiškus įrodymas, kad šalyje nėra demokratijos. Nenuostabu, kad lietuviai masiškai palieka Lietuvą.

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas  portretas
Norisi paklausti pono A.Azubalio....o ar faktas reikia vadovautis vystant tuos santykius? Atrodo, kad NE. Ar jau nebera kitu valstybiu ir tautu Europoje, su kuriais butu garbinga pletoti santykius, kaip antai pirmoji pripazinusi nepriklausomybe Islandija, antroji pripazinus nepriklausomybe Danija....o lenkai AT-Atkuriamajame seime susilaike, kas is esmes siuo klausimu reiskia, kad Lietuvos lenkai pries Lietuvos nepriklausomybe. AR aiskiau gali buti, ir ar ponas Azubalis nori atsipurtyti FAKTU ir vadovautis stereotipu, kad su kiekvienu didzialenkisku fasistu galima taikiai ir graziai bendradarbiauti. NEPAVYKS! TIK nebendradarbiavimo su okupantu politika gali duoti teigiama rezultata, t.y. Lietuva pastatyti ant patikimu pagrindu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių