Quantcast

Receptų knygų autoriai viešai demonstruos savo kulinarinius sugebėjimus

Prasidėjusio lietuviškų kulinarinių knygų bumo kaltininkai – per pastaruosius metus autorines receptų knygas išleidę žinomi žmonės – šį savaitgalį susiburs „Gurmanų susitIKImų kampe“, parodų rūmuose „Litexpo“ vykstančioje Knygų mugėje.

Virtuvės šefas Linas Samėnas, TV laidų vedėjai Beata Nicholson, Nomeda Marčėnaitė ir Algimantas Čekuolis penktadienį ir šeštadienį ne tik pristatys savo receptų knygas ir dalins autografus, bet ir gamins bei vaišins į „Gurmanų susitIKImų kampą“ susirinkusius svečius. Tuo tarpu Dainius Martinaitis stengsis prilygti pačiam Jamie Oliveriui, gamindamas patiekalus iš jo knygos.

Dvi dienas truksiančiam žvaigždžių kulinariniam šou parodoje specialiai įrengta „Electrolux“ prietaisais ir IKI maisto produktais aprūpinta virtuvė.

„Toks gausus naujų kulinarinių knygų skaičius liudija, kad lietuviai, iki šiol aktyviai lankęsi restoranuose ir kavinėse, atsigręžia į gaminimą namuose ir jaučia malonumą ruošdami maistą, improvizuodami bei ieškodami naujų receptų, o garsūs žmonės, pasidalindami savo receptais, jiems suteikia papildomo įkvėpimo ir naujų įspūdžių“, - sako „Gurmanų susitIKImų kampą“ įkūrusios IKI rinkodaros ir komunikacijos vadovas Arvydas Rimas.

Pasak jo, knygų populiarumą rodo sėkmingi jų pardavimai – pavyzdžiui, L.Samėno „Virtuvės knygą“ jau įsigijo per 6 tūkst. žmonių

Šias tendencijas patvirtina ir IKI  praėjusių metų pabaigoje atliktas tyrimas, parodęs, jog kas penktas Lietuvos gyventojas (19 proc.) ėmė dažniau gaminti namuose. Atsiliepdamas į poreikį naujiems patiekalų receptams, tinklas yra sukūręs didžiausią Lietuvoje internetinę receptų bazę, kuri kasdien sulaukia per 10 tūkst. lankytojų.

Tuo trapu „Electrolux“ tyrimai rodo, kad maistą namuose mėgsta gaminti net 61 proc. europiečių, 55 proc. gamina bandydami suvilioti savo antrąją pusę ir net 31 proc. kankinasi dėl nemigos, planuodami savo kulinarinį kitos dienos pasirodymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių